Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Büyük ihanet

Ali Sami Yen Stadı'nda son yılların en büyük olaylarından birisi yaşandı. Niye bu noktaya gelindi?
Kime, neye tepki olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bir şey var: Türk spor tarihinin en kötü gecesi yaşandı. Ben Hıncal Uluç, Galatasaraylı olduğumdan utandım. 19 Mayıs 2007 gecesinden bu yana 'Ben Galatasaraylıyım' diyemiyorum.
19 Mayıs; tarihe dikkat edin... Kurtuluş Savaşı'nın başladığı tarih. Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği, Atatürk'ün spor günü ilan ettiği gün Türk gençliğinin yaptığı gösteriye bak. Böyle bir ihanet olabilir mi? Kendilerine ihanet, Galatasaray'a ihanet, Cumhuriyet'e ihanet, Atatürk'e ihanet... Bu sahneleri Sarkozy'yi alsa Avrupa televizyonlarında yayınlatsa ve "İşte görüntüler. Avrupa Birliği'ne bunları almıyorum ben. Haksız mıyım?" dese, ne diyecekler; biz ne diyeceğiz? Böyle bir şey olamaz... Ve her şeyiyle belli ki hazırlanmış bir olay. Bireysel, münferit bir olay değil. Maçta, elimde suyumu içerken, sahada bir şey olur, aniden sinirlenirim, fırlatırım. Münferit olay budur. Fırlatmamam lazım ama fırlatırım. İnsanlık bu. Maçta sahaya herhangi bir şey atılmasını gerektiren en ufak bir olay yok. Olay Fenerbahçeli futbolcunun çizgiye yanaşması. Ve bir tribün boşalıyor. Öbür çizgiye başka bir Fenerli futbolcu yanaşıyor, o tribün boşalıyor. Su şişeleri oraya taşınmış. İstanbul'da 'Emniyet Müdürü' diye bir şey varsa, Celalettin Cerrah biraz sorumluluk duyuyorsa soruşturma açar. Bu tertibi yapanları ortaya çıkarır ve teşhir eder.

TERTİP OLDUĞU AÇIK
Bir maça kaç şişe su gider? Adam başı 5 şişe su gitmez. 3 kişiye 1 su düşer. Böyledir satış rakamları... O kadar su nasıl geldi stada, kadar meşale nasıl geldi, o kadar bomba nasıl geldi? O meşaleler, o bombalar polisten geçemez. 2 bin 500 polis var o gün görevli orada... 2 bin 500... Demek ki bir gece evvelden stada sokuldu. Bir gece evvelden stada sokulan pankartlar var Özhan Canaydın aleyhine; Özhan Canaydın polisle işbirliği yapıyor, o pankartları temizlettiriyor. Onları buluyorlar da bombalar, meşaleler niye bulunmuyor? Bu nasıl bir iştir? Bir tertip olduğu açık... Tekrar söylüyorum: Bu tertibi Celalettin Cerrah ortaya çıkarmalı. Sorumlu, yükümlü... O bombalar, o meşaleler ve onca su o stada nasıl girdi? Bunların elebaşıları kim? Galatasaray ancak böyle üzerindeki lekeyi kaldırır. Bu elebaşıları ortaya çıkararak. Bu tertibi hazırlayanları belirleyerek... Nereden bakarsan bak; utanç. Binlerce Galatasaraylıdan utanıyorum, 2 bin 500 polisten utanmıyor muyum? Sahada 2 bin 500 polis varken, bu olaylar oluyorsa, polis ne işe yarar birisi bana anlatsın!.. O zaman gönderme kardeşim. Gönderme... Galatasaray-Fenerbahçe maçı bu... Bütün Türkiye, televizyonun başında. Polisi bütün Türkiye'ye bu kadar aciz, bu kadar beceriksiz, bu kadar yeteneksiz göstermeye hakkın var mı? İstanbul Valisi, "1 Mayıs'ta Taksim'e adam sokmayacaksınız" dedi diye orada karısıyla yemek yiyen vatandaşı tokatlayan, biber gazı sıkan polis nerede? Aynı polis değil mi bunlar? Aynı Cerrah'ın polisleri değil mi? Burada nasıl zavallı oluyorlar, süt dökmüş kedi gibi... Sahaya sıralar, koltuklar kırılıp atılırken, futbolcuların yaşamı tehlikeye girerken... Lugano gösterdi; 'Bu gırtlağını keser adamın' diye. Ya zavallı hakem... Onu oraya 'hakem' diye çıkarmaya utanmadılar mı? Maçın daha 5. dakikasında çal düdüğü, in aşağıya... Nasıl içeri girince süt dökmüş kediye döndü tribünler!.. Atabildiler mi bir daha!.. Tribündeki adam bakıyor ki polisin zavallı, hakemin zavallı istediğini yapıyor.

CANAYDIN KAYBOLDU
Peki Galatasaray yönetimi... Nerede Galatasaray'ın başkanı? Bir gün evvel Galatasaray- Fenerbahçe basketbol maçı var. Nerede Galatasaray'ın başkanı? İki maçta da ev sahibi Galatasaray? Bu olay olduğunda duruma el koyması gereken kişi nerede? Peki ne zaman oynandı Galatasaray-Fenerbahçe maçı? Şu anda saat kaç: Pazartesi günü, 12.00... Özhan Canaydın'ı gören duyan var mı? Nerede olduğunu bilen var mı? Özhan Canaydın, Galatasaray başkanı olarak bu olayla ilgili görüşünü açıkladığını duyan var mı? Herhangi bir gazete veya televizyonda göründü mü? Erkekliğin 10'da 9'u kaçmak, 10'da 1'i hiç görünmemek... İşte Galatasaray'ın erkek başkanı bu!.. Galatasaray'ı bu hallere düşüren adam... Kulüpteki yönetim zaaflığı, kulüpteki zavallılık, tribündeki adamı çıldırttı. Tribündeki adamı savunmak için söylemiyorum. Tribündeki adamın çıldırdığını söylüyorum ama çıldırmış olması Galatasaray'ın rezilliğini örtbas etmez. Galatasaraylılığı utanç verici hale getiren bir başkanı var Galatasaray'ın... Hıncal Uluç'a "Ben Galatasaraylıyım demeye utanıyorum" dedirten bir başkanı var. Kendi maçlarına gelmekten korkan bir başkanı var. Gelemez. Efendim 'kırılmış.' Yalan... Yalan... Fenerbahçe ile Galatasaray takımları bu sene 15 kere karşı karşıya geldiler. Muhtelif spor dallarında... Bu spor dallarının hepsini Türkiye'ye getiren de Galatasaray... Futbol dahil, basketbol dahil, voleybol dahil... 15'ini de Fenerbahçe kazandı. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın olduğu her maçın sonucu belli... Fenerbahçe galip... Yüzmede, kürekte, yelkende geçtiler Galatasaray'ı... Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi geçtiği müsabaka yok, kategori yok... Bu hale düşürmüş bir başkan... Borca batırmış boğazına kadar, verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirememiş... "Kredi alacağım" demiş alamamış, "Yıldız alacağım" demiş alamamış ve çareyi ortadan yok olmakta bulmuş... Tarihi Galatasaray Adası'nı Suada yapmış üç kuruş için, Seyrantepe'yi beceremediği için TOKİ'ye peşkeş çekmiş Ali Sami Yen Stadı'nı, Galatasaray'ın tarihini de yok etmiş. Neresinden bakarsan bak utanç içerisinde Galatasaraylı... Nereden bakarsan bak. Bu kadar utanan adam da böyle çıldırmıştır ve daha utanmazını yapmıştır; 'utanma öyle değil böyle olur' diye...

KÜME DÜŞÜRÜRÜM
Bu ülkede spor niye yapılıyor? Bir zavallı federasyon, bir zavallı polis, bir zavallı hakemler, bir zavallı taraftar... Niye oynanıyor o zaman? Profesyonel ceza kurulunun, Galatasaray'a tarihte görülmemiş bir ceza vermesi lazım... Öyle 3 maç, 5 maç değil... Ben federasyon olsam Galatasaray'ı küme düşürürüm. Benim kafamdaki ceza bu... İçimi rahatlatacak, Galatasaraylı olmaktan utanmamı önleyecek ceza bu... Juventus nasıl buldu cezasını, biz de buluruz. Böyle bir cezayı federasyon veremez. PFDK'nın, bütün yönetmelikleri tarayıp, en ağır cezayı vermeli. Türker Arslan'ın Tahkim Kurulu, o cezayı kuşa çevirmek için bekliyor. Galatasaray, Tahkim'e gidecek, PFDK 5 maç ceza verirse, Tahkim onu 3'e indirecek ve tarafsız sahaya alacak. Federasyon da tarafsız sahayı İzmir ilan edip, Galatasaray'ı ödüllendirecek. Ali Sami Yen'de 3 bin kişiye oynayacaklarına Halkapınar'da 70 bin kişiye oynayacaklar, ceplerine de paralarını koyacaklar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Polat'ın suçu   / 16-05-2007
 Çok sevindim   / 15-05-2007
 Şanslar eşit   / 09-05-2007
 Galatasaraylıyım demeye utanıyorum   / 08-05-2007
 Tatsız tesadüf   / 02-05-2007
 Yıldırım'a yeterr!   / 01-05-2007
 Tarihi bitirdi   / 24-04-2007
 İade etsinler   / 18-04-2007
 Görüntü yanlış   / 17-04-2007
 Devrilecek   / 11-04-2007


 
Büyük ihanet
Arslan istifa etmeli
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

F.Bahçe günlüğü
Everest' e çıktılar...
El koy Başkan!
Bu son şansınız. Artık transfer...
SAS formülü
Beşiktaş Başkanı Yıldırım...
Stepanov ayrılıyor
Stepanov, Avrupa' da futbol...