Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
TOP 10

Oyuncu Takım Puanı
1.Alex de Souza...................F.Bahçe........................92 (-1)
2.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................77 (+3)
3.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................58 (+3)
4.Tuncay Şanlı......................F.Bahçe........................53
(+4)
5.Mehmet Çakır ...................G.Birliği........................47 (0)
6.Erman Özgür.....................Konya..........................46 (+1)
7.Gökhan Zan.......................Beşiktaş.......................45 (-3)
8.Yusuf Şimşek.....................Denizli .........................44 (+4)
9.Uğur Kavuk .......................Antalya........................44 (0)
10.Önder Turacı ...................F.Bahçe........................44 (-2)


Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?

Her futbolcu... - 90 dk. oynadığı her maça 1 puan, - Her penaltı golü için 1 puan, - Her hat-trick için 1 puan, Her forvet... - Attığı gol başına 2 puan, - Her gol pası için 1 puan, Her orta saha oyuncusu... - Attığı gol başına 3 puan, - Her gol pası için 2 puan, Her defans oyuncusu... - Attığı gol başına 4 puan, - Her gol pası için 3 puan, - Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, Her kaleci... 3 puan, - Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... - Sarı kart başına 1 puan, - Kaçan penaltı için 2 puan, - Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, - Kırmızı kart için 3 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... - Yenilen gol başına 1 puan, Her forvet oyuncusundan... - Takımının gol atamadığı maç başına 1 puan silinir. (En az 30 dakika oynamak şartıyla)

Gol krallığı

19 GOL: Alex (F.Bahçe) 18 GOL: Ümit (G.Saray) 15 GOL: Gökhan (Kayseri) 14 GOL: Umut (Trabzon) 11 GOL: Okan, Isaac (G.Birliği) 10 GOL: Coşkun (Antalya), Bobo (Beşiktaş), İliç (G.Saray), Ersen (Trabzon) 9 GOL: Tuncay (F.Bahçe), Lazarov (K.Erciyes), Balili (Sivas), Holosko (V.Manisa) 8 GOL: Bebbe (A.Gücü), Jaba (Ankara), Sinan (Bursa), Diawara (G.Antep), Mehmet (Sivas), Gökdeniz (Trabzon) 7 GOL: Wederson (Ankara), Nobre (Beşiktaş), Burak (Bursa), Zafer, Anderson (Ç.Rize), Kratochvil (Denizli), Kezman (F.Bahçe), Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet (Kayseri), Cangele (Sakarya), Rafael (V. Manisa)

Asist krallığı

16 ASİST: Gökdeniz (Trabzon) 12 ASİST: Ceyhun (Trabzon) 11 ASİST: Alex (F.Bahçe) 9 ASİST: Arda (G.Saray), Mehmet (Kayseri) 7 ASİST: Sinan (Bursa), Hasan Şaş (G.Saray), Yattara (Trabzon) 6 ASİST: Ricardinho (Beşiktaş), Serhat, Yusuf (Denizli), Tuncay (F.Bahçe), İliç (G.Saray), Mehmet Çakır, Mehmet Nas (G.Birliği), Gökhan, Kemal (Kayseri), Da Silva (Konya) 5 ASİST: Ümit, Kezman (F.Bahçe), Engin (G.Birliği), Erman Özgür (Konya), Musa Aydın (Sakarya), İlhan, Mehmet (Sivas)

SÜPER LİG ALTIN KARMA
ÖMER (BURSA) SEDAT (A.GÜCÜ) DA SİLVA (KONYA) MUSTAFA (K.ERCİYES) GÖKDENİZ (TRABZON) İSAAC (G.BİRLİĞİ) CUMHUR (BURSA) TUNCAY (F.BAHÇE) MEHMET TOPAL (G.SARAY) AFANOU (G.ANTEP) FRASİEANU (BURSA)

HAFTANIN TAKIMI FENERBAHÇE

İzmir'de binlerce taraftarının önünde şampiyon oldu. Trabzonspor karşısında ikinci yarıda baskılı futbol sergiledi. Maçtan sonra şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU İSAAC (GENÇLERBİRLİĞİ)
Rize ağlarına iki gol atarak takımının üç puan almasında önemli rol oynadı. Kırmızı-siyahlı takım, bir ara yenik duruma düşmesine rağmen mücadeleyi bırakmadı. Golleri güzeldi.

HAFTANIN HAKEMİ M. KAMİL ABİTOĞLU (F.BAHÇE-TRABZON)
Şampiyonun belli olduğu maçta çok sakin bir yönetim gösterdi. Verdiği kararların tümü doğruydu. Futbolcularla iyi diyalog kurdu. Tartışmaya meydan vermedi. Haftanın en başarılı hakemi oldu.

HAFTANIN KÖTÜSÜ BEŞİKTAŞ

Bursaspor deplasmanında tüm siyah-beyazlı futbsolcular 'ruh' gibiydi. Beşiktaş gergin ortamdan negatif etkilendi. Kazanılan penaltı bile değerlendirilemedi. Sezonun en etkisiz Beşiktaş'ı izlendi.

HAFTANIN TARTIŞMASI DEİVİD (FENERBAHÇE)
Brezilyalı oyuncu, Trabzonspor'a attığı golle Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı. Geldiği günden bu yana eleştirilen Deivid'in futbolu tartışıldı. Yeni sezonda kalıp kalmayacağı merak konusu.

HAFTANIN HOCASI ERDOĞAN ARICA (GAZİANTEPSPOR)
Zorlu Kayserispor deplasmanına Gaziantepspor'u çok iyi hazırladı. Kırmızısiyahlı takım, akıllı ve hırslı oynayarak üç puan almayı bildi. Erdoğan Arıca oyuncularını iyi motive etmişti.

TUNCAY (FENERBAHÇE) HAFTANIN GOLÜ
Sağ kanattan Trabzonspor ceza alanına girerek önündeki Çağdaş'ı mükemmel geçti. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yerden sert vurup golünü attı. Başlangıcı ve bitişi çok güzel bir goldü.

GÖZE BATANLAR

ÖMER ÇATKIÇ (BURSA): Beşiktaş
karşısında tecrübesini konuşturdu.
Zorlu maçta bir de penaltı
kurtararak arkadaşlarına büyük
güven verdi. 90 dakika boyunca
kalesinde başarılı futbol oynadı.
İSAAC (GENÇLERBİRLİĞİ): Ligden
düşme korkusu yaşayan takımını
Ç. Rize önünde galibiyete taşıyan
isimdi. 10 dakika içinde iki
gol atarak üç puanı getirdi. Golleri
ve futboluyla alkışlandı.
AFANOU (GAZİANTEP): Kayserispor
karşısında defansta adeta
devleşti. Sarı-kırmızılı forvetlere
geçit vermedi. Fiziğini ve tekniğini
iyi kullandı. Gaziantep'in kazanmasında
payı büyüktü.
MUSTAFA (K. ERCİYES): Sakaryaspor'u
yenerek ligde kalma umudunu
sürdüren Erciyes'in orta
sahasında yıldızlaştı. İleri-geri
çalışarak takımına katkı verdi.
Bülent Korkmaz'ın gözüne girdi.


KIRMIZI KARTLAR

Burak (A.Gücü), Ergin (Ç.Rize)

SARI KARTLAR

Serkan, Sedat Bayrak (A.Gücü), Hürriyet, Muhammet (Ankara), Volkan (Antalya), İbrahim Üzülmez, Mehmet, Gökhan Zan (Beşiktaş), Volkan, İsmail, Sinan, İbrahim (Bursa), Emrah, Yasin, Altan (Ç.Rize), Serhat, Erman (Denizli), Ümit, Lugano, Önder (F.Bahçe), Inamoto (G.Saray), Afanou, Kirita, Hasagiç (G.Antep), Erkan, Engin, Gökhan, Mehmet Nas (G.Birliği), Tayfun, Gökhan, Mendez (Kayseri), Hüseyin, Çağdaş (Trabzon), Ümit, Şener (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
İbrahim Üzülmez, Mehmet, Gökhan Zan (Beşiktaş), Hasagiç (G.Antep), Mehmet Nas (G.Birliği), Gökhan (Kayseri), Şener (V.Manisa)

HAFTANIN RAKAMLARI
17 F.Bahçe lig tarihindeki 17. şampiyonluğuna ulaştı ve ligde en çok şampiyon olan takım unvanını ele geçirdi. Sarı-lacivertli ekip son 4 yılda 3. şampiyonluğunu elde etti.

14 Bursaspor ligde 14 maç aradan sonra Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekip ligde en son 9 Kasım 1997'de Beşiktaş'ı 2-1 yendikten sonra oynadığı 14 maçta 4 beraberlik, 10 yenilgi almıştı.

70 Gençlerbirliği ligde 70 gün aradan sonra galip gelmeyi başardı. Kırmızı-siyahlı ekip en son 4 Mart'ta Vestel Manisa'yı deplasmanda 3-0 mağlup etmişti. O maçtan sonra G.Birliği 8 haftada sadece 2 puan toplayabildi.

1 Kayserispor bu sezon evinde ilk yenilgisini Gaziantepspor karşısında aldı. Sarı-kırmızılı ekip bu sezon Kayseri Atatürk Stadı'nda oynadığı 17 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik alırken 1 kez de yenildi.

8 Denizlispor ligde 8 haftadır yenilmiyor. Yeşil-siyahlı ekip 24. haftada Kayseri Erciyes'e 2-0 yenildikten sonra oynadığı son 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.




Timsah hırsı
Fener ikiledi
Büyük başkan
1 YTL'ye maç
Bursa'ya 5 aday
 
Kalacağım
"F.Bahçe' de çok mutluyum Gelecek...
Serdar' a Bosna yolu
Serdar' ın bir hayali daha gerçek...
Lincoln plase
Lyon' lu olmazsa Schalke' nin...
İliç' i kast etti
GERETS' İN Sivas maçı sonrası...
Büyük tehdit
Rico ve Bobo, Bursa maçı öncesinde...
Krizi kim çözecek?
Beşiktaş' ta ortaya çıkan bu son...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu