Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Eğlenme zamanı

İlk önce F.Bahçe'nin 100. yılda aldığı şampiyonluğu canı gönülden kutluyorum. Bu çok önemli bir başarıdır. Ligin başından sonuna kadar gelişen periyotlarda elbette eleştirilecek çok şey var. Ama sonuçta mutlu sona ulaşılmıştır. Bu nedenle herkese tebrik etmek düşer. Dün akşam İzmir'de gerçekten bir final maçı yaşandı. Sanki Fenerbahçe'nin rakibi Beşiktaş değil de Trabzon'du. Trabzonsporlu futbolcular ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Formalarını ıslattılar, galip gelmek adına her yolu denediler. Bunların hepsi sportmenlik ruhu içerisindeydi. Zaten şampiyon olacaksan böyle dürüst rakiplerin karşısında şampiyon olmalısın. F.Bahçe'nin şampiyon olması için galip gelmesi gerekiyordu. Herkes onu bekliyordu. Ama özellikle ilk 45 dakikada gördük ki F.Bahçe galip gelme adına hiçbir şey yapmadı. Beş dakikada atılan iki golden sonra oyun tamamiyle yavanlaştı. Tümer'in attığı bir şut, Deivid'in attığı bir kafa dışında pozisyon göremedik.

Deivid'in farkına varıldı
İkinci yarıya çıkıldığında Zico, herhalde takımının oynadığı oyundan çok memnun olsa gerek, oyuncu değişikliğine gitmedi. Bursa'dan gelen yağmur gibi gol haberleri bile Zico'yu etkilemedi. Biz oyuna Yozgatlı, Serkan girecek derken, aylardır oynamayan Kemal'i aldı. Ama neyseki olumlu bir değişikliği de Semih ile yaptı. Bundan sonra F.Bahçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Alex'in kaçırdığı bir penaltı var. Arkadan herkesin eleştirdiği Deivid'in şampiyonluğu getiren golü. Aslında Deivid bu golü Kayseri'de son saniyede atmıştı ancak kimse farkına varmamıştı. Her halde artık insanlar farkına varır. Neticede Trabzonspor'u yaptığı mücadeleden dolayı kutluyorum. Gerçi onlar da UEFA'ya gitme adına son bir şans olarak bu maçı kazanmak istiyorlardı. Ama olmadı. Maç berabere bitti. Bu beraberlikten sonra Beşiktaş'ın Bursa'da, G.Saray'ın Sivas'ta aldığı neticelerle F.Bahçe matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etti. Son iki haftada geçen yaşadığı kabusu artık yaşamayacak. Gün F.Bahçe'nin günü. Artık stres bitti. Şimdi eğlenme zamanı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çekirge kaç kez sıçrar?   / 13-05-2007
 Fazla üzülmeyin   / 10-05-2007
 100. yıl hürmetine   / 07-05-2007
 F.Bahçe şampi...   / 06-05-2007
 'Beter ol' mantığı   / 03-05-2007
 Olmaz ki böyle   / 30-04-2007
 Mücadele çok iyiydi   / 27-04-2007
 Anılardan bir demet   / 26-04-2007
 Açılan pankartların dili   / 24-04-2007
 33 hafta sonra   / 21-04-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yıldırım' dan jest
F.Bahçe Başkanı Aziz...
Kalitemiz bu
"Böyle bir sonuca sahip...
Süper Bursa
Bursa' nın hocası ' saha içinde...
Yazık oldu
Trabzonspor' un hocası "Kazanmaya...