Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tatsız tesadüf

Şimdi Ricardinho'ya saldıran da yanında ve bunların hiçbirisiyle Aziz Yıldırım'ın bir alakası yok. Ne tatsız tesadüf bunlar!

'Ligden çekilme' diye bir şey olmaz. Amaç öfkeyi yukarıda tutup taraftarın gazabının kendilerine yönelmesini engellemek

Beşiktaş'la arasındaki 11 puan farkı kapatıp şampiyon olunca her şey normal, Beşiktaş farkı kapatınca her şey anormal


Selçuk Dereli eleştirilen bir hakem olmasına karşın böyle kritik bir kupa maçına atanması doğru mu? Ümit Özat 3 tane hakem açıkladı geçen sene... "Bu hakemlere itimatımız yoktur" diye. Bunlardan bir tanesi kimdi?

_Selçuk Dereli...
Hakemlerin bu kadar satın alındığını, kadar emir kulu olduğuna inanıyorsa, geçmişte Beşiktaş'tan Fener'e gelen şampiyonlukların, Galatasaray'dan Fener'e gelen şampiyonlukların, 'nasıl olduğunu biliyorlar' demektir!.. 'Bir bildikleri var' demektir. Beşiktaş'la arasındaki 11 puan farkı kapatıp, şampiyon olunca her şey normal, Beşiktaş farkı kapamaya başlarsa her şey anormal. Böyle bir mantık yok. Hakem hatası olabilir. Aynı Selçuk Dereli, ilk yarıdaki Fenerbahçe- Galatasaray maçında neler yaptı. Canına okudu Galatasaray'ın, yolunu kesti, hızını kesti belki de... O zaman Selçuk Dereli iyi. Burada kötü. Yok ya...

34 GÜN GEREKİYOR

_FIFA kokartı takmış bir hakemin daha iyi olması gerekmez mi? FIFA kokartlı hakemler Türkiye'ye gelmiyor mu? Almanı, Avusturyalısı, İtalyanı, Hollandalısı... Ne hatalar yaptıklarını görüyoruz. Hakem hatası olacaktır. Hakem hatası var, başka bir şey; 'bu hakem federasyon tarafından Fenerbahçe'nin yolunu kesmek üzere görevlendirildi' demek çok başka bir şey...

_Kupa maçının ardından Fenerbahçe'de 'ligden çekilmek' tartışılıyor. Taraftarların da buna destek verdiği şeklinde açıklamalar var. Evet... 100 bin tane faks gelmiş, 24 saatte. Bir faks 30 saniye sürse, 50 bin dakika eder. 100 bin tane faks için Fenerbahçe'de kaç tane faks olması gerektiğini bir hesaplayın. Yani sallamanın da bir esprisi var. Hesap makinasını alıp yazarsın 50 bin bölü 60 eşittir 833 saat. 833 bölü 24 eşittir 34 gün. 30 saniyede çekilse bir faks ve arka arkaya hiç kesilmeden gelse, 100 bin tane faks için 34 güne ihtiyaç var. Yani olacak şey değil. Taraftar böyle bir şey dese de Fenerbahçe yönetiminin açıklama yapması lazım. Ligden çekilmenin sonuçları Fenerbahçe'nin hüsranı olur, küme düşmesine sebep olur. Fenerbahçe'nin giderek kapanmasına sebep olur. Burası bir hukuk devleti, '20 milyon taraftarın var. Sana hukuk işlemez' diye bir şey yok.

_Tehdit unsuru olarak mı kullanmak istiyorlar? Tehdit palavra. O tehditi kimse yemez. Fenerbahçe ligden çekilsin, Aziz Yıldırım, Türkiye'den kaçmak zorunda kalır. Bir gün bu öfke biter, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesinin sonuçları gündeme geldiği zaman, millet Aziz Yıldırım'ı aramaya başlar. 'Ligden çekilme' diye bir şey olmaz. Amaç öfkeyi yukarıda tutup taraftarın gazabının, kendilerine yönelmesini engellemek. Kendileri uğruna Fenerbahçe'nin adını ateşe atıyorlar. Mesele bu.

_Saracoğlu Stadı'nda bir başka ilginç olay da Aurelio ve bir saldırganın otoparkta Ricardinho'ya saldırmasıydı. Korkunç bir olay. İşin ilginç yanı da bu tür olayları yapanlar hemen akabinde Aziz Yıldırım'ın yanında görülüyorlar. Rüştü'yü döven adam Aziz Yıldırım'ın yanında seyahatlere katıldı, Business Class'ta... Fatih Altaylı'yı, Ali Sami Yen Stadı'nda dövmeye kalkışanlar, Aziz Yıldırım'ın yanındaydılar. Şimdi Ricardinho'ya saldıran Aziz Yıldırım'ın yanında ve bunların hiçbiriyle Aziz Yıldırım'ın alakası yok. Allah Allah... Ne kadar tatsız tesadüf bunlar Aziz Yıldırım için...

TOROĞLU KOMPLEKSİ

Ahmet Çakar, "Operasyon yapılıyor. Amaç Yıldırım'ı bitirmek" şeklindeki yorumlar yapmıştı... Ahmet Çakar ve Sabah harika... Bayılıyorum... Bayılıyorum. Şimdi hakem hatasız yönetirse Sabah ve Ahmet Çakar şöyle diyor: "Biz balans ayarı yaptık. Hakemler düzeldi." Ertesi hafta, hakem yine kötü yönetiyor. Bu defa "Biz dememiş miydik" diyorlar. Yav geçen hafta, "Biz balans ayarı yaptık" dememiş miydiniz!.. Böyle bir şey yok. Tabelaya bakıp yorum yapıyorlar. Yani ben Ahmet Çakar'ı anlamıyorum. Ahmet Çakar benim çok sevdiğim bir arkadaşım ama bir spor otoritesi, bir hakem hocası olarak saygınlığını hızla yitiriyor. Erman Toroğlu kompleksi, Ahmet Çakar'ı gerçekten bitiriyor.

_Beşiktaş kötü oynamasına karşılık kazanıyor. Bu sezon şans Beşiktaş'tan yana diyebilir miyiz? Diyemeyiz... Bu hafta Fener'in başına gelen, gelecek hafta Beşiktaş'ın başına gelebilir. Kötü futbol oynandığı zaman her şey olabilir ve 'her zaman kazanacak' diye bir şey yok. Kötü oynadığın zaman ne olacağı belli değil. Haftaya da Beşiktaş, 2-0'dan 3-2 mağlup olur. Fenerbahçe 93'te golü atar, bitirir işi. Belli değil. Şu anda Galatasaray'ın bile şansı var. Fener'den 6, Beşiktaş'tan 4 puan geride. Hâlâ şansı var. Çünkü her maç her şey olabilecek gibi oynandığı için, bu kadar alt düzeyde oynandığı için her türlü sonuç çıkabilir.

SALDIRIYA GEÇTİ

_"Fenerbahçe'nin işi daha zor" deniyor. Katılıyor musunuz? Zaten oradan çıkıyor. Aziz Yıldırım fikstüre bakıp, "Bu takımla biz bu maçları kazanamayız" deyip masa başı saldırısına geçti.

_Bir karşılaştırma yapacak olursak Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son dönemdeki derbiler çok daha çetin geçiyor ve yankıları günlerce sürüyor. Fenerbahçe- Galatasaray rekabetini gölgede bıraktığını söyleyebilir miyiz? Hayır... Hiç fark etmez. Maç önemli değil. Fener, Galatasaray'ın olduğu her yerde rekabet var. Uzağa tükürme yarışı yapsa Fener-Galatasaray, olaydır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yıldırım'a yeterr!   / 01-05-2007
 Tarihi bitirdi   / 24-04-2007
 İade etsinler   / 18-04-2007
 Görüntü yanlış   / 17-04-2007
 Devrilecek   / 11-04-2007
 Meydan boş   / 10-04-2007
 3-4 tane saf çıkıyor   / 05-04-2007
 Niye çağırdın?   / 04-04-2007
 Aykut seyretti   / 03-04-2007
 İki sebebi olabilir   / 29-03-2007


 
Tatsız tesadüf
Canaydın'a muhtıra verdi
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İmzayı atmış!
Başkan Yıldırım' ın, İspanyol...
Suç yönetimin
"Galatasaray, FIFA' ya başvurarak,...
Kartal' ın hücumbotu...
* Top ayağına değdiğinde bir...
Kralını alırız
Bordo-mavililerin çalıştırıcısı,...