Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fanatikler 5 otobüsü geçmez

Atatürk için açılan pankarttan, Yunan televizyonunun bayrağımızı yanlış girmesine kadar milli maçta birçok rezalet yaşandı. Yunanlıların bu düşmanca tavırlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? 'Yunanlıların' demek yanlış. Hata olur, ayıp olur. Fanatikler, kafatasçılar orada da var, bizde de var. Bunlar 3 otobüs, 5 otobüs ama genel kamuoyu, böyle değil. Bunun böyle olmadığını ben biliyorum. Atina'da oynanan bir önceki Türkiye maçında tribündeydim. Basın tribününde değil, seyircilerin arasındaydım; kale arkasına yakın bir yerde üstelik. Korner bayrağına 10 metre mesafede.. Oturduk 3-4 Türk ve etrafımda kuru kafa, korsan bayrakları falan çekmiş, holigan çetelerine benzeyen taraftarlar vardı.
Dedim ki, 'İyi yere düştük. Buradan sağ salim çıkarsak iyidir. Aman ses seda çıkarmayalım." Aramızda da fısıltı ile konuşuyoruz, 'Türk olduğumuz belli olmasın' diye. 5-10 dakika içerisinde herkesle ahbap olduk. Bizim takım saldırıyor, 'haaa' diye ayağa kalkıyoruz, Yunanistan saldırıyor, onlar ayağa fırlıyor. Sonra da beraber, kol kola çıktık sahadan. Yani Türk-Yunan genel seyircisi bu...

UTANDIĞINI SÖYLEDİ
Zülfü Livaneli, İbrahim Tatlıses orada nasıl tıklım tıklım dolduruyorsa, burada da Maria Farantouri, Theodarakis öyle kıyametleri koparıyor. Yani esas olan şey bu. Ama kafatasçı, ırkçılar da var ve bunlara engel olmak zor. Önemli olan çoğunluğun buna karşı tavrı. Yunan gazeteleri ertesi gün 'hayvanlar' diye yazdı. Televizyon spikeri, "Ayıp, utanıyorum" dedi maçı anlatırken. Nasıl ki genel Türk çoğunluğu tasvip etmiyorsa, genel Yunan çoğunluğu da tasvip etmiyor. Biz komşuyuz. Aynı denizi paylaşan iki ülkeyiz. Tarihimizin büyük bölümü ortak. İki milletin dost, kardeş olmasının, çok büyük ekonomik menfaati var. Onun için Türk-Yunan ilişkilerini; güzelliklerini ortaya çıkartarak kurmak lazım. Böyle münferit, çirkinliklerin bayraktarlığını yaparak değil.

TAHRİK EDİYORLAR
Maç öncesi ve sonrasında Türk medyasının 'milli duyguları' öne çıkartan başlıklar kullanmasını nasıl yorumluyorsunuz? Türk basınını biraz reyting ve tiraj telaşı içinde gördüm. Bu benim dediğim açıdan bakmıyorlar. Münferit olayları bütün Yunan milletine, bütün Yunan kamuoyuna mal ederek adeta Türk-Yunan düşmanlığını tahrik eder gibi bir halleri var. Ben bu görüşlere katiyen katılmıyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çakır hatalı   / 21-03-2007
 Ayrım kalkmalı   / 20-03-2007
 İkisi de gider   / 14-03-2007
 İpin ucu kaçtı   / 13-03-2007
 Antrenör yok   / 07-03-2007
 Toprak serpilmiş   / 06-03-2007
 Rahat yönetir   / 28-02-2007
 Zico sonuncu   / 27-02-2007
 İnsan mı önemli   / 20-02-2007
 Zico dağıldı   / 14-02-2007


 
Parçalanırdı
Fanatikler 5 otobüsü geçmez
Solu felç ettiler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Appiah kayıp
Milli takım kampına gittiği...
Kare as atağı
Galatasaray yönetimi gelecek...
Kartal' dan çifte sorti!
Yönetim orta sahaya Matabuena,...
Yakın takip
Bordo-mavililer, Gürcü Gogua ve...