Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Eski günler gibi

Fenerbahçe, Konya karşısında iki ayrı görüntü verdi. Maçın başında futbolcuların üstünde tedirginlik olduğunu hemen fark ettik. Son zamanlarda tribünlerden yükselen protestolar, ıslıklalamalar, yuhalamalar akıl almaz bir medya baskısıyla birleşince futbolcuların bu durumlarına hak vermemek elde olmuyor. Bizler de yaşadık, anlayabiliyorum. Skoru bulamadığın zaman topla buluşmak, sorumluluk almaz istemezsin. Sanki ayaklarında prangalar, zincirler vardır. İşte böyle durumlarda bir öndere, bir komutana ihtiyaç duyulur. Alex, Konya maçında bu sorumluluğu alan adam oldu. 2-0'dan sonraki iyi futbol, rakibin açılmasıyla anlatılacak kadar sığ bir konu değil. Fenerbahçeli futbolcular rahatladılar, gerçek olan bu. Atılan üçüncü gol seyreden herkese keyifli anlar yaşattı. Ama iddia ediyorum ki, maç 0-0 olsa o gol atılamazdı. Neden mi? Çünkü Tuncay, "İyi pas olmazsa artist lakabı yerim" diye o topuk pasını Ümit'e vermezdi. Ümit de o özgüvenle zaten çizgiye inmezdi. Alex'e de vuruşu yapmak düşmezdi. Eğer bunlar yapılıyorsa herkes şapkasını önüne koymalı. Taraftarlar maçın başından itibaren o 2-0'dan sonraki rahatlığı ve güveni vermek için futbolculara inandıklarını göstermeliler.

***

Fenerbahçe ikinci devre başından beri ilk defa tam kadrosuna kavuştu. (Rüştü ve Selçuk'a artık alıştık. Onlar yine yoklar). Bu kadro da Konya maçında kendini gösterdi. Hafta sonu Bursa'da daha iyi futbol bekliyorum. Lugano ve Edu da (ikinci devre için) ilk defa yan yana oynadılar. Rakibe 90 dakika boyunca sadece iki pozisyon verildi. Savunma sağlamlaştı. İlk golde Edu'nun yükselmesi Aurelio'ya, ikinci golde Lugano'nun yükselmesi Kezman'a boş kaleye goller attıran hareketlerdi. Bunlar da Lugano ve Edu'nun takıma katkılarının tartışılmaz örnekleri olarak veriyorum. Tamamlanan kadrosuyla ve ölü toplardaki başarısıyla Fenerbahçe'den 'tekrar eski günlerine döndü' müjdesini alıyor gibiyiz.

***

Bir önemli konu da kartlardaki rahatsızlık. Kartlar yüzünden son derece önemli maçlarda, son derece önemli futbolcular oynamadı. Sivas ve Konya maçlarında çıkarılan kartlara bakın, gol sevinçlerinden. Böyle lüzumsuz kartlarla cezalı duruma düştükten sonra kaybeden sadece siz değil, F.Bahçe olacaktır. Tuncay ve Kezman bu sözlerim sizlere, biraz dikkat. Son söz: Geldiğinden beri Alex'in bu takıma ne kadar faydalı olduğunu savunan birisi olarak sürekli 'gitsin' kampanyaları yapanların Konya maçından sonra Alex'e gönderdikleri övgüleri tebessümle izliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alex'siz olmuyor   / 11-03-2007
 Hep aynı Tiyatro!   / 07-03-2007
 İkrama ikram   / 05-03-2007
 24 yıl sonra   / 02-03-2007
 Gözler kör olmuş   / 28-02-2007
 Nereye kadar!   / 26-02-2007
 Günah keçisi   / 25-02-2007
 Gel de üzülme   / 23-02-2007
 Kızıyorlar, çünkü   / 21-02-2007
 Çulcu'ya soruyorum   / 19-02-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Geçilmez armada!
Sakatlık ve ceza nedeniyle ayrı...
Polat bırakıyor
Yönetimdeki arkadaşları-nın...
Takipteyiz
' Bizim için önemli bir virajdı,...
Yattara krizi
Zorlu G.Saray karşılaşma-sından...