Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Böyle başkana böyle atlet!

Amerika'da eşi ve antrenörü olan Yücel Kop ile 6 ay çalışıp geri dönen Süreyya Ayhan için türlü polemikler yapıldı. Sizin görüşünüz nedir? Süreyya Ayhan, Amerika'da Türkiye'den gelen paralarla antrenman yapıyor. Türkiye'de de. Yani Türkiye ölçülerinde de devlet ona bayağı para veriyor. Buna karşılık onun ne yaptığına kimse karışmıyor. Canının istediği yarışa giriyor, istemediğine girmiyor. Avrupa Salon Şampiyonası'nda bir atlet yarışmıyorsa nerde yarışır? Bana birisinin söylemesi lazım. Türkiye'deki kurallar farklı. Türkiye'de bir atletin, bir sporcunun milli takımı reddetme hakkı yok. Cezası var, 6 aydan başlıyor. Davet edildiğin zaman milli takıma gitmezsen.


BANA BİRİ SÖYLESİN
Süreyya Ayhan'ın yarışmadığı Avrupa Ligi'nde Türkiye küme düştü. Şimdi Avrupa Şampiyonası yapılıyor. Elvan yok, Süreyya yok. Madalya adayı Türkler bunlar. Niye yoklar? Bilen de yok. Söyleyen de yok. Birisi bana demeli ki 'Süreyya Ayhan sakat. Süreyya Ayhan hazır değil.' Ben de sormalıyım "3.5 senedir yarışmayan bir atlet nasıl sakat olur?" Sakatlığı müsabakalardaki zorlanmalar getirir. Antrenmanda zorlanmadığına göre niye sakat? E hazır değil. 3.5 senedir yarışmayan bir atlet, bu yarışa hazır olmazsa neye hazır olur? Onu da bana birinin söylemesi gerekir.

NE ZAMAN KOŞACAK?
"Efendim Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum ben." Bu iş değil. Geçen Dünya Şampiyonası'nda olduğu gibi aybaşısı tutarsa ne olacak? 2003'te Dünya Şampiyonluğu'nu kaybettiği zaman kendisi ve hocası, kocası bu resmi açıklamayı yaptılar. "Efendim periyodumuz vardı onun için koşamadık." Sen 4 senede bir Olimpiyat'ta koşacaksın, onda da periyodun olursa ne olacak peki? Böyle bir sporculuk var mı? 2004 Olimpiyatları'nda yok. Ondan sonra doping. Ondan sonra Avrupa Şampiyonası koşuldu, geçen yaz Ağustosta. Orada yok. Şimdi martta Avrupa Salon Sampiyonası var, orada yok. Türkiye'de Atletizm Federasyonu Başkanı da diyemiyor ki "Ben Süreyya Ayhan'ı milli takıma çağırdım, gelmiyor" diye. Bu kadar başkana bu kadar atlet işte.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Antrenör yok   / 07-03-2007
 Toprak serpilmiş   / 06-03-2007
 Rahat yönetir   / 28-02-2007
 Zico sonuncu   / 27-02-2007
 İnsan mı önemli   / 20-02-2007
 Zico dağıldı   / 14-02-2007
 Dehşet içindeyim   / 13-02-2007
 Sistem yanlış   / 07-02-2007
 Ulusoy haklı   / 06-02-2007
 Ulusoy'a yaradı   / 31-01-2007


 
İpin ucu kaçtı
Böyle başkana böyle atlet!
Yapanın yanına kâr kalıyor
Güvenilir kaleci yok
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Geçilmez armada!
Sakatlık ve ceza nedeniyle ayrı...
Polat bırakıyor
Yönetimdeki arkadaşları-nın...
Takipteyiz
' Bizim için önemli bir virajdı,...
Yattara krizi
Zorlu G.Saray karşılaşma-sından...