Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Galatasaray mı, Trabzonspor mu? derbiyi kim kazanacak?


Düşüşteki G.Saray ile son 4 maçını kazanmayı başaran Trabzonspor'un kritik mücadelesini mercek altına alan otoriteler, Gerets'in ekibinin işinin zor olduğu görüşünde

***

Yüzde 60 Trabzon

Düşüşteki G.Saray ile son 4 maçını kazanmayı başaran Trabzonspor'un kritik mücadelesini mercek altına alan otoriteler, Gerets'in ekibinin işinin zor olduğu görüşünde Üstel, Akbin, Ertem ve Özarı G.Saray'ın Ali Sami Yen'deki derbiyi kazanacağına inanıyor. Günen, Enercan, Gürkan, Çelik, Kılıçoğlu ve Kol ise Trabzon'u zafere yakın görüyor.

Beşiktaş'a yenilerek yarışta ağır yara alan G.Saray ile 2'nci yarının en fazla puan toplayan takımı Trabzonspor'u karşı karşıya getirecek haftanın maçını masaya yatıran FOTOMAÇ, derbinin şifresini çözdü. Aslan'ın hocası Gerets'in kadro tercihindeki 'yanlışları' ve Trabzon'un yükseliş trendinde oluşu konuk takımı bir adım öne çıkarıyor.

* Gerets,G.Saray'arakiplerden
çokdaha fazlazarar veriyor!
* Düğümü ortasaha oyuncularıçözer. Yattarave Ceyhunsonucu etkiler
* G.Saray onurmücadelesiverecek. Golbile yemedenkazanır
* Trabzonsporyine kazanırsasezonu beklenmedik biryerde bitirebilir
* Hasan Şaş,Hakan, Song veÜmit oynarsaG.Saray istediğisonucu alır
* Geretsyanlışlarındaısrar ederseG.Saray'ın işioldukça zor!
* Camiadaki vedefanstakisorunlar devamediyor. G.Saraykazanamaz

Aziz Üstel: G.Saray kazanır
Maçı büyük olasılıkla G.Saray kazanır. Büyük takımlar deprem sonrası çabuk toparlanır. G.Saray'ın birçok yetenekli ve nitelikli futbolcusu var. Gerets'in yapması gereken, sahaya doğru kadroyu çıkarmak. Hakan Şükür'ün sağlığı yerindeyse mutlaka oynamalı. Yanında da Ümit olmalı. Orta sahayı kalabalık tutmalı, sol bekte Ferhat oynamalı. Gerets inadı bırakıp, Song'dan da mutlaka yararlanmalı. Kritik maçların adamı Hasan Şaş 11'de yer almalı. Tabii bu benim fikrim. Son 1 yılda Gerets'in sağlıklı bir tek kararına rastlamadığım için yine sahaya Çin işi Japon işi bir takım süreceğinden eminim. Ama her şeye rağmen G.Saray kazanacaktır.

İskender Günen: Bu son fırsat
Fenerbahçe'nin geçen hafta kendi sahasında 2 puan yitirmesinden sonra Galatasaray için Trabzonspor maçı son bir fırsat niteliğinde. Trabzonspor ise son dört haftada kazandığı puanlarla üst sıralara tırmanmaya başladı. Doğaldır ki Galatasaray maçını kazandıkları takdirde çok kötü bir sezon geçirmelerine rağmen ligi kimsenin beklemediği bir yerde bitirebilirler. Galatasaray, kendi içinde sorunları olan bir takım. Yattara'nın bu maçta oynayacak olması da Trabzonspor için büyük bir avantaj. Trabzonspor kendi gücünü sahaya yansıtabilirse bu maçtan istediği sonucu alarak ayrılabilir diye düşünüyorum.

Ayhan Akbin: Aslan 1 adım önde
Geçen hafta "Ustalar oynarsa Galatasaray kazanır" demiştim. Gerets benim düşündüğüm isimleri oynatmadı ve kaybetti. Herkes gibi ben de merak ediyorum; bu yanlışında ısrar edecek mi, yoksa bir uzlaşma neticesinde Hakan'a, Song'a, Hasan Şaş'a, Ümit'e ve oynaması gereken diğerlerine şans verecek mi? Ben yine ustaların oynamasından yanayım. G.Saray'ın kadrosunda Trabzon'u yenecek oyuncular var. Önemli olan yukarıda adını saydığım futbolcuların önce oynamaları, sonra da kalitelerini sahaya yansıtmaları. Eğer Gerets macera aramazsa G.Saray bu maçtan galip ayrılır.

Lemi Çelik: Performansı kötü
Son haftalardaki müsabakalara baktığımız zaman Galatasaray'ın performansının çok kötü olduğu, özellikle defansın ortasındaki problemini türlü çözemediği ortada. Galatasaray'ın dominant yeri olan bu bölgede oynayan Tolga ile Emre Aşık'ın formsuz ve Tomas ile uyumsuz olması Trabzon forvetleri için çok büyük bir avantaj. Üstelik G.Saray camiasındaki problemler de ister istemez futbolcuları olumsuz etkiliyor. Bana göre Trabzonspor'un kilit oyuncuları ise Gökdeniz, Umut ve kaleci Tolga olur. Bu üçlü başarılı bir performans sergilerse Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmada galibiyet ibresi Trabzon'a döner.

Zafer Ertem: Asıl rakip Gerets!
G.Saray ligde ciddi bir kimlik arayışında. Her geçen gün düşen performans ve motivasyon da cabası. Beni pazar günü Trabzonspor'la oynanacak maçtan öte Gerets'in sahaya çıkaracağı kadro endişelendiriyor. Çünkü Gerets garip kadro tercihleriyle G.Saray için rakiplerinden daha tehlikeli olmaya başladı. Buna bir de Trabzonspor'un son dönemindeki yükselişini eklersek G.Saray'ın maçı kazanma şansının az olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ama Gerets sahaya sokaktaki vatandaşın ezbere bildiği kadroyla çıkarsa klasik Trabzon zaferlerinden birisine imzasını atar ve zirveyi de karıştırır.

Bülent Gürkan: Devler Ligi stresi
Ligde son 4 maçını kazanan Trabzonspor, ikinci yarıdaki en zorlu sınavını G.Saray karşısında verecek. Üst üste gelen galibiyetlerin oyuncuların özgüvenini artırdığı bir gerçek. Ancak, ortaya çıkan tablo beraberinde "Şampiyonlar Ligi stresi"ni de getirdi. Ve bu yönüyle bu karşılaşma belirli bir rol oynayacak. Yönetiminden, taraftarına çalkantılı bir dönemde bulunan G.Saray karşısında deplasmanda da olsa Trabzonspor ağır basıyor. Maçın kilidini orta saha oyuncuları çözer. Bir türlü beklenen futbolunu sergileyemeyen Ceyhun ile sakatlığı geçen Yattara'nın performansları Trabzonspor için önemli.

Murat Özarı: Cimbom yemez
Büyük takımların fazla kredisi olmaz. O nedenle G.Saray'ın pazar gecesi patlama yapacağı görüşündeyim. Sarı-kırmızılılar, Trabzonspor karşısında onur mücadelesi verip, taraftarıyla barışacaktır. Artık Gerets değil, oyuncular konuşacak. Yıldızlar oyuna ağırlıklarını koyup, takımlarını sırtlayacak. Bu isimlerin başında Arda ve Hasan Şaş geliyor. Eğer oynarsa Hakan Şükür de bana göre maçın kilit ismi olur. Aslan'ın yaralı olması Trabzonspor için büyük şanssızlık. Bu atmosferde Ali Sami Yen'den puan almak, aslanın ağzından lokmasını almak gibi bir şey olur. Bence G.Saray, maçı gol yemeden kazanır.

Meriç Enercan: Forvete bağlı
G.Saray-Trabzon maçında belirleyici unsur, iki takımın forvet performansı olacaktır. Elbette bu, savunmaların ne denli iyi veya kötü olacağı anlamına da gelmektedir. Kaleci Mondragon'un bu maçta oynayamayacak olması G.Saray'ın en önemli kaosudur. Gerets'in ilginç tercihleriyle son dönemde sıkça sallantı geçiren sarı-kırmızılı takımın, Trabzon karşısında Beşiktaş maçında olduğu gibi pozisyon hataları yapması sürpriz olmayacaktır. Şüphesiz; kaleciler, savunma ve orta saha oyuncuları futbol takımlarının önemli unsurlarıdır. Fakat kesin olan forveti ciddi olan takımın maçı kazanacağıdır. Buradan bakınca favorim Trabzonspor.

Ebru Kılıçoğlu: Trabzon şanslı!
Galatasaray, son maçta en büyük sıkıntıyı gol yollarında yaşadı. Ama Gerets, rakip uzun boylu kanat oyuncularını sahaya sürdüğünde, değişikliği defansı sağlama almak için kullanmak zorunda kaldı. Trabzon maçında eksiklerinin forma bulacağını hesaba katarsak, sorunların kağıt üzerindeki kısmı çözülmüş olacak. Ama malum, evdeki hesap neredeyse hiç uymuyor G.Saray çarşısına! Trabzon, son haftalarda derli toplu oynuyor. Eksiklere reğmen peş peşe 4 hafta kazanmayı başardılar. Bunlar dikkate alındığında; iki takımdan gerek fiziki, gerekse motivasyon açısından ağır basan Trabzonspor gibi gözüküyor.

Cevat Kol: Yenmek zorunda
Trabzonspor, 2. yarıda yakaladığı çıkışı Galatasaray karşısında da sürdürmek zorunda. Daha önceki galibiyetlerin ve çıkışın anlamlı hale gelmesi için Galatasaray engeli de kayıpsız aşılmalı. Trabzonspor'un bu maçta ön plana çıkacak oyuncuları; orta sahası ve kalecisi olacaktır. Kaleci Tolga'nın geçen sezon Galatasaray'dan yediği goller henüz hafızalardan silinmiş değil. Elbette o goller kendisini de olumsuz etkilemiştir. Bu karşılaşma Tolga için bir anlamda telafi maçı olabilir. Orta alanda Ayman-Ceyhun-Gökdeniz üçlüsünün performansı yüzde 50'nin üzerinde olursa Trabzon'un kazanma şansı yüksek.

Burhanettin KARTAL


Biz de varız
Yükselişimizi sürdüreceğiz
Kazanmaya gideceğiz
Moralsiz Yattara derbide yedek
Dava açmayacak
Trabzonspor günlüğü
 
Yıldırım sözler
"Türk futbolu son yedi yılda...
Appiah kutladı
F.Bahçe' nin Ganalı oyuncusu...
Sönük onlar!
"Bizim renklerimiz çok güzel.
' Mondi' siz çalıştılar
Galatasaray, Trabzonspor ile...
Büyük ihmal!
"Del Bosque, çok sağlam bir...
Randevu aldılar, caydılar!
Avukat Kısmet Erkiner, Beşiktaş'...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu