Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Antrenör yok

Bir atlet iyi performansına rağmen, arka arkaya 3 yarışmada madalya alamıyorsa 'niye' diye düşünmek lazım

Hatipoğlu'nu dinlerken kulaklarıma inanamadım. Rekortmen bir atleti emanet ettiğimiz adam atletizmden anlamıyor

Halil Akkaş çok yaklaşmasına karşın Avrupa Şampiyonası'nda da madalyaya ulaşamadı. Akkaş'ın dereceye girememesinin sebebi ne? Halil Akkaş'ın performansı hep iyi ama 3 yarışın, 3'ünde de madalyayı kaçırdı. Altın alır mıydı, alamaz mıydı bilemiyorum. Çünkü o son kora kor mücadeleyi görmedim ama kesinlikle madalya alırdı. Ancak 3'ünde de madalya alamadı.
Bir atlet çok iyi performansına rağmen, 3 enternasyonel yarışmada, arka arkaya madalya alamıyorsa, oturup düşünmek lazım, niye diye!.. Düşündüğün zaman da görüyorsun; bizimkiler Allah vergisi ile koşuyor. Bir yarış taktikleri yok. O yarış taktiğini onlara verecek antrenör Türkiye'de yok. Halil Akkaş'ın yeteneklerinin ve performansının karşılığı antrenör Türkiye'de yok. Ben bunu kimseye anlatamıyorum. İşte Süreyya Ayhan... Nerede Süreyya Ayhan; niye bu Avrupa Salon Şampiyonası'nda yoktu? Bana biri anlatsın, niye olmadığını!.. Ben bu soruyu sorma hakkına sahibim. Çünkü Sürreyya Ayhan'ın Amerika'da antrenman yapmasını sağlayan parayı ben ödüyorum. Türk vatandaşı olarak vergimle.

KOŞMAYA KORKUYOR
O zaman spor bakanı, o zaman gençlik spor genel müdürü, o zaman atletizm federasyonu başkanı, Süreyya Ayhan'ın kendisine ödenen bunca paraya rağmen Avrupa Şampiyonası'nda niye milli formayı giymediğini bana söylemeleri lazım. Umurlarında değil. Kendi canı ne zaman isterse o zaman yarışacak hanımefendi... Kendi canı da değil Yücel Kop'un... Çünkü yarışırsa perişan olabilir, bu paraların kesilmesi gündeme gelebilir; 'onun için yarışmayalım; nasıl olsa parayı alıyoruz.' Dünya üzerinde yarışmadığı için para ödenen tek atlet Süreyya Ayhan. Türkiye'deki antrenör durumu bu. Elvan'ın antrenörü Ertan Hatipoğlu, Eurosport'ta yorum yapıyordu. Kulaklarıma inanamadım. Adam atletizmden anlamıyor. Dünya rekortmeni bir atleti emanet ettiğimiz bir adam atletizmden anlamıyor. En iyisi bu. Anlayın diğerlerini... Peki kim düzeltecek bu işleri. 3 Mehmetler mi? Mehmet Terzi mi, Mehmet Atalay mı, Mehmet Ali Şahin mi? Hangisinin atletizmden, atletizm yöneticiliğinden haberi var? Olan hem Halil'e oluyor, hem de Türk atletizmine oluyor. Halil olacağı kadar olamadan çekip gidecek. Sen en formda olduğun zaman yanlış koşarsan ne kadar sürer bu iş? Bir başka müthiş yetenek değil miydi Süleyman Çobanoğlu! Sabah Ödül Töreni'nde ona özel ödül vermedik mi, geleceği en parlak adam diye!.. O günden bugüne ne koştu? Adını duyan var mı? Elemelerde sonuncu olurken, diskalifiye olmuş. Yetenek bizde Allah vergisi ama hoca yok. Atletizm Federasyon başkanlarına bakın. Mehmet Yurdadön, arkasından Mehmet Terzi. Atletizm yaşamları boyunca kendilerini yönetememiş adamlar, Türk atletizmini yönetecekler, ondan sonra başarı bekleyeceksin!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Toprak serpilmiş   / 06-03-2007
 Rahat yönetir   / 28-02-2007
 Zico sonuncu   / 27-02-2007
 İnsan mı önemli   / 20-02-2007
 Zico dağıldı   / 14-02-2007
 Dehşet içindeyim   / 13-02-2007
 Sistem yanlış   / 07-02-2007
 Ulusoy haklı   / 06-02-2007
 Ulusoy'a yaradı   / 31-01-2007
 Araları açık   / 30-01-2007


 
Antrenör yok
Birbirlerinden farklı değiller
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Önce istikrar
Başarı için istikrara inanan...
Lippi heyecanı
Galatasaray yönetimine "Sezon sonu...
Yuvadan uçmam
Brezilyalı yıldız, İnter' e...
Hedef büyük
Zeyyad Kafkas: Galatasaray...