Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bindiği dalı kesmek

Çekişmeli bir maç oldu. Fenerbahçe'nin sorunu orta sahada. Alex ile Deivid'e yeterli pas veremiyorlar. Onlar da geri gelmek zorunda kalıyor. Orta sahada çok top kaybı yapıldı. Ayrıca defansta da çok fazla kısa pas hatası yapıldı. Savunma oyuncuları, baskıyı görünce paniğe kapılıp, kontrolü kaybediyorlar. İşte Rize maçının analizi ancak bu kadar güzel yapılabilirdi. Ama bu analizi yapan ne yazik ki bizim yorumcularımız değil. AZ Alkmaar takımının antrenörü Marcel Bout.

Sen sakın üzülme Zico
Tespitlerin hepsi doğru. Gerçekten de ben ne Appiah'ı ne Aurelio'yu ne Deniz'i ne Serkan'ı ne de Uğur'u bu kadar top kaybı ve pas hatalarıyla oynarken görmedim. Can, topları gelişi güzel ileri şişiriyor. Edu da öyle. Deniz, Volkan'a kaç tane geri pas attı sayamadım. Tuncay koşuyor hırslı ama dişe dokunur bir hareket yok. Kanatlar çalışmıyor. Mehmet Yozgatlı'yı geç oyuna sokup, Ümit Özat'ı hiç düşünmemesi Zico'nun en büyük hatasıydı. Takımın tüm hatlarıyla kötü oynadığı bir maçta sadece (Alex ve Deivid'e) 10-15 metrekarelik bölgeye eleştiri getirenler, sahanın diğer kalan yerlerini acaba diskotek olarak mı görüyorlar! Sevgili Zico, "her fırsatta kelleni istiyorlar" diye sakın üzülme. Bu seninle ilgili bir konu değil. Senden önce Daum'a, ondan önce de nicelere yapılan ve yazılan senaryolara kafanı sakın takma. Bildiğin gibi hareket et.

***

Yarın akşam skoru bilmem ama futbolcular sahada alkışlarla ayrılacaklardır. Hatırlayın Newcastle, Palermo, Celta Vigo ve Frankfurt maçlarından önce de ağır eleştiri bombardımanı altındalardı. 4 maçta da mükemmel mücadele ettiler. Bu yine olacaktır. Hafta sonunda Sakaryaspor maçından sonra puan farkı yine açılacaktır. 4 puan, 5 puan geride olanlara methiyeler düzenlere, lider takım için felaket senaryolarını nereye kadar üreteceklerini, o zaman biz soracağız. Şu bir gerçek ki F.Bahçe'yi sadece F.Bahçeliler şampiyon yapar. Sen çık, oyna, yen. Ötekiler ne yaparsa yapsın. Beni ilgilendirmez. Tarihte F.Bahçe'nin felsefesi böyle olmuştur ve böyle olmaya devam edecektir. F.Bahçe başkaları gibi ittifak yapmaz, kendi bindiği dalı ya kendi keser, ya da ağacın tepesine kadar kendi kendine tırmanır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Avrupa'da işimiz çok zor   / 11-02-2007
 Çaresi belli   / 07-02-2007
 Üç altın puan   / 03-02-2007
 F.Bahçe ve diğerleri   / 02-02-2007
 Düğüm Ankara'da   / 31-01-2007
 Psikolojik savaş   / 30-01-2007
 Hayalkırıklığı   / 27-01-2007
 Heveslen-mesinler   / 24-01-2007
 Boynu bükükler   / 22-01-2007
 Deivid'in gecesi   / 21-01-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hepsi suçlu
Zico göz göre göre hata yapıyor.
İkinci bahar
Lucescu, Terim ve Hagi döneminde...
Platini geliyor
Tigana, vatandaşı ve yakın dostu...
O bir assolist
"Ceyhun 1.5 yaşındayken futbol...