Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
  Ronaldo Çinli ilaç üreticisine dava açtı


Brezilyalı futbol yıldızı Ronaldo, Çinli bir ilaç üreticisi tarafından kendisinin onayı olmadan televizyon reklamlarında oynatılmasına tepki göstererek bu şirketi mahkemeye verdi.

Yerel yayınlanan Genç Haftasonu gazetesinin haberine göre, boğaz ağrılarına iyi gelen bir ilacı üreten Guangxi Golden Throat Group şirketi, Eylül 2003'te Real
Madrid ile birlikte Çin'e gelen Ronaldo'yu aralarında Çin Devlet Televizyonu CCTV'nin de bulunduğu televizyon reklamlarında oynattı. Reklamlarda Ronaldo, elindeki ilaç kutusuna ''çok güzel'' işareti yapıyor. Gazetenin haberinde, reklamlarda oynayanın gerçekten Ronaldo olup olmadığı konusunda şüphe eden bir çok izleyicinin reklama büyük eleştiri getirdiği kaydedildi.

Ronaldo, kendisinin oynağı reklamın bir anlaşma olmadan kanunsuz olarak televizyonlarda oynatıldığını söyleyerek şikayet etti. Haberde, iki Çinli avukatın delilleri toplaması için görevlendirildiği ve gelişmelerin gelecek ay Pekin'de yapılacak bir basın toplantısıyla duyurulacağı belirtildi. Ancak Çinli şirket, Ronaldo'nun oynadığı reklamın kanuna bir aykırılığının bulunmadığını iddia etti.

REKLAM, BİR YEMEK MASASINDAN GELİYOR

Gazetenin haberinde Ronaldo, 2003'te Çin'e geldiği sırada Real Madridli futbolcular ile ilaç üreticisi tarafından bir akşam yemeğine davet edildi. İşte her şey burada çekilen bir fotoğraftan geliyor. Yemekte, Ronaldo'ya 300 bin dolar ödediği ileri sürülen ilaç üreticisinin çektirdiği fotoğraf, reklamlarda kullanıldı. Yemekte, fotoğrafın gerçek çekilme amacıyla ilgili hiç bir şey söylenmedi.

RONALDO MAHKEMEYE BAŞVURDU

Ronaldo'nun mahkemeye başvurması hikayesi ise şöyle gelişti. Başka bir Çinli ilaç üreticisi Ronaldo'ya bir reklam teklifi götürdü ve Ronaldo'dan ön şart olarak Guangxi Golden Throat Group ile olan anlaşmasını bitirmesini istedi. Bunun ardından Ronaldo, olayın farkına vardı ve kendisini izinsiz reklamlarda oynatan şirketi mahkemeye verdi. Gazetenin haberine göre, Ronaldo, Golden Throat anlaşmasından ötürü kendisine diğer şirketlerden gelen ve her biri yıllık 3.2 milyon Avro değerindeki 7 reklamdan da olmuş oldu.

FOTOĞRAFIN KÖTÜYE KULANIMI

Ronaldo'nun temsilcisinin gazeteye yaptığı açıklamada reklamın kanunsuz olduğunu, Ronaldo'nun söz konusu reklam anlaşmasını imzalaması durumunda anlaşma gereği bunun yıldızın resmi sitesinde yayımlanması gerektiği, ancak sitede buna rastlanmadığı şeklinde açıklıyor. Reklamın dizaynı uluslararası bir futbol yıldızı için çok kötü ve Ronaldo yemeğin dışında Çinli şirket ile başka hiç bir ticari aktiviteye katılmadı. Reklamda Ronaldo'nun makyajsız olduğu ve bu tür reklamlardan önce en az bir saatlik makyaj yapılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, bu nedenlerden dolayı reklamın bir anlaşma dahilinde olamayacağı belirtildi.

ÇİNLİ ŞİRKETTEN CEVAP YOK

Ronaldo'nun resmini kullanarak reklamlarda oynatan Çinli şirket, habercilerin bu konuda bilgi almasını engelledi. Şirketin internet sitesinde Ronaldo'nun reklamlarda oynadığı fotosu ise en başta yer alıyor.

(CHA)




UEFA'nın yeni başkanı Platini
Şenez Erzik yeniden seçildi
Nijeryalı futbolcu idam edildi
"Önce şampiyonluk sonra...
Futbolda haftanın programı
Vural: Ben şovmen değilim
F.Bahçe'nin ABD'lisi karakolluk...
G.Saray yarın Ankaraspor'u...
Bulls Dallas'ın 8 maçlık serisine...
 
Rüştü sonunda koşuya...
Sakatlığı nedeniyle uzun süredir...
Kayseri' ye Fenerium
Kayseri' nin ilk Fenerium...
Gerets şaşırttı
Kicker' e konuşan Belçikalı hoca,...
Yine yoklar
Sakatlıkları süren Mehmet Topal,...
Kleberson kalıyor
"Onun gibi bir yıldız oyuncuyu...
Kalem hazır
Runje: Vestel Manisa maçını...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu