Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Şüphe ediyorum
Spor bakanının idari vesayet hakkı var. Ama bu vesayet hakkını kullanabilmesi için FIFA'yı ikna etmesi gerekiyor Bu işi en iyi Şenes Erzik bilir. Ama Erzik'e sorulduğunu hiç duymadım. Bunu yapmayınca iyi niyetten şüphe ediliyor


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Haluk Ulusoy hakkında açtığı davanın ardından siyasetin Türk futboluna müdahale ettiği ve bu nedenle FIFA'nın ceza verileceği yorumları öne çıktı. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Federasyonun bağlı olduğu iki kurum var. Bir, doğrudan bağlı olduğu FIFA... FIFA, uluslararası bir kuruluş ve FIFA 'benim federasyonumla, sen siyasi sebeplerle oynamaya kalkarsan ben seni ihraç ederim' diyor. İki; Türkiye'deki spor bakanlığı, idari vesayet hakkına sahip. Yani gözetim ve denetim. Yani bu federasyonda yanlış şeyler oluyorsa, özellikle maddi konularda bir takım yanlış işler oluyorsa, bu federasyon, bu milletin parasını yanlış kullanıyorsa, eşe dosta dağıtıyorsa, burada bakanın idari vesayet hakkı var. Şimdi bu idari vesayet hakkını kullanması için FIFA'yı ikna etmesi lazım. Durumu anlatıp, 'Biz futbol federasyonu genel kurulunu toplantıya çağırıyoruz. Genel kurul toplanır, bunları görüşür, duruma bakar, gerekirse seçim kararı alır, gerekirse almaz. Bizim işimiz o değil" demesi gerekiyor. "Biz elimizdeki çok ciddi dosyaları havale etmek üzere genel kurulu topladık" diye de FIFA'ya da haber verir. Yasal olarak yapacağı şey bu. Bunun ötesinde herhangi bir şey yaptığın zaman, diyelim ki genel kurul toplandı ve bir başka federasyon seçti. FIFA, Haluk Ulusoy'u tanımaya devam edebilir, federasyon başkanı olarak. Ve 'öbürünü görevden alın' der. Öbürünü görevden almadığında ve iki başlılık olduğu zaman FIFA, Türkiye'yi müsabakalarından ihraç eder. Türkiye'yle ilişkilerini askıya alır. Şimdi bunu göze alabilir mi AKP iktidarı, ya da Mehmet Ali Şahin; alamaz. Zaten son zamanlardaki dönüş de böyle.

FIFA İLE UYUM ŞART
_Haluk Ulusoy'a yöneltilen suçlamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Haluk Ulusoy'un fazla harcamalar yaptığı hep söylendi. Ben de söyledim. Yani Dünya Kupası'na, Avrupa Şampiyonası'na gidişlerinde, özellikle kongre üyelerinin aileleriyle birlikte gitmeleri gelmeleri hep söylendi. Ve bunlar için soruşturma açıldı ve bu soruşturma yargıya intikal etti. Kararı yargı verecek. Böyle harcamalar yapmaya hakkı var mıydı, yok muydu; hakkı varsa vardır, beraat eder, hakkı yoksa cezasını görür, zaten gördüğü zaman da ortaya çıkan yasal duruma göre federasyon başkanlığına devam edip etmeyeceği belirginleşir. Bu da FIFA'ya anlatılır. "Bu adam mahkemede, Türk milletin paralarını usulsüz harcadığı için mahkum olmuştur. Bu yüzden artık federasyon başkanlığı yapmasını uygun bulmadım, bu yüzden genel kurulu topladım" dersin biter gider. Ama bütün bu işlerin FIFA ile uyumlu yapılması lazım. FIFA'da da bir adamın var senin: Şenes Erzik. İcra komitesi üyesi. "Ben Mehmet Ali Şahin'in Şenes Erzik'i Türkiye'ye davet edip, "FIFA'yla ilişkilerimiz açısından bu durum nedir" dediğini duymadım. Sen bu federasyon için bir takım önlemler almayı düşünüyorsan bunlara FIFA'nın tavrının ne olacağını öğreneceğin en iyi adam Şenes Bey... Gel bakalım Şenes Bey kardeşim 'ne olursa, ne yapmamız gerekir' diye sor bakalım adama. Bakalım ne diyecek Şenes Erzik. Bunu yapmıyorlar. Bunu yapmayınca iyi niyet olduğundan şüphe ediyorsun.

_Avrupa maçlarında hakemlerin aleyhimize verdiği kararlar, "UEFA, İsviçre maçında yaşanan olayların intikamını, Türkiye karşıtı hakemleri maçlarımıza vererek alıyor" şeklinde görüşlerin ortaya atılmasına yol açtı. Siz böyle bir şey sezinliyor musunuz?

Minareyi çaldırmışlar kılıf arıyorlar. Hakikaten gülüyorum. Bu yenilgiden daha acı. Yenilgiyi kabul etsen, "Niye yenildik" diye araştırmaya başlayacaksın. Yenilgiyi kabul etmiyorsun ve "Hakemler yaktı bizi" diyorsun ve için rahat ediyor! O zaman devam...

ARDA BÖYLE DEĞİLDİ
_Arda'nın PSV maçının ilk dakikalarında ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon için yorumunuz nedir?

Benim için de penaltı değildi. Üstelik ben Galatasaraylıyım, hem de Ardacıyım. Ama o pozisyonda Arda kendisini bıraktı, bırakmasa ayakta kalmaya devam etse, Galatasaray o pozisyonu golle bitirir. Ama Arda da bu var. Kendisini yere atmak için bahane arıyor. Penaltı ve faul almak için oynuyor. Evvelden öyle değildi. Çok akıllı top kullanırdı, şimdi hayır, 'faul alayım, penaltı alayım' diye oynuyor.

_D. Bükreş lehine verilen penaltı için...

Penaltı...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ne fark eder!   / 07-11-2006
 İş sahada bitmeli   / 18-10-2006
 Cunta yönetiyor   / 17-10-2006
 Türkiye yıkılırdı   / 11-10-2006
 Hayal kırıklığı   / 10-10-2006
 Korkuyorlar   / 04-10-2006
 Takım değişmez   / 03-10-2006
 Cesaret gelmiş   / 13-09-2006
 Yedek bile olmaz   / 12-09-2006
 Ulusoy göreve   / 29-08-2006


 
Gitsin o zaman
Şüphe ediyorum
Trabzon'da gruplaşma var
Reşat hocayla bu iş olmaz
Burnuyla mı penaltı atıyor!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Affetmedik
"Deivid ve Semih çok iyi anlaştı.
150 milyon $
Özkan Olcay: İstanbul' a yapılacak...
Gülme, güldür
Tigana ile Ümraniye' de görüşen...
Asla gitmem
Trabzon' un hocası, "Kovulma-dan...