Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gitsin o zaman
Gerets niye kendi söylediği köpek muamelesine razı olarak devam ediyor. Çünkü biliyor ki ayrılırsa iş bulamayacak Galatasaraylı futbolcularla Gerets'in arası açık. Bir teknik direktörle futbolcuların arası iyi değilse o takımdan hayır gelir mi! Cüceler ligi oynanıyor Türkiye'de. Hal böyle olduğu zaman her takım her takımı yener. Sonuncu lidere 3 atabilir


Üç teknik direktör de kariyerlerinin görmezden gelinmesinden şikayetçi. Hatta Gerets, daha ileri gidip, "Hayatım köpeğimin hayatından daha kötü geçiyor" dedi. Hocaların bu serzenişlerini nasıl karşılıyorsunuz?

Gerets niye sürünmeye devam ediyor o zaman? Gerets, Galatasaray kadar yağlı bir kapı bulacağını bilseydi şimdiye kadar çoktan gitmişti. Niye duruyor? Niye kendi söylediği köpek muamelesine, razı olarak devam ediyor? Çünkü biliyor ki iş yok... Galatasaray'a dayamış sırtını oooh. Ekmek elden su gölden... Futbolcuya para verilmeyip, ona veriliyor... Galatasaraylı futbolcuların, Gerets'le arası açık.
Niye? Çünkü geçen sene sattı Gerets futbolcuları; kendi parasını alınca... Şimdi bir teknik direktörle futbolcuların arası bu kadar açıkken o takımdan hayır gelir mi? Özhan Canaydın futbolculara posta atıyor: "Bu Gerets devam edecek, ayağınızı denk alın!.." Neden? Çünkü Gerets'i değiştirecek manevi gücü de yok, maddi gücü de yok. Gerets'i göndermek için tazminat ödemesi lazım; 'hadi gönderdi' diyelim, yeni antrenör parayla, nerede antrenör!..

HERKESİ HARCADI
Onun için futbolcuları tehdit ederek bu kötü hocaya tahammül etmelerini öğütlüyor. Gerets, adam harcama makinası. Herkesi harcadı. Tek iyi kendisi, bütün futbolcular kötü. Her yenilgide birisini itham ediyor. Ümit, Kabze, Necati, Hakan Şükür'ü harcadı, bütün Türkiye'nin gıpta ettiği 4 forvetin 4'ünü de harcadı. Pırıl pırıl gençler vardı Galatasaray'ın yükünü taşıyacak Cafercan, Zafer, Uğur, Ferhat, Aydın hepsini harcadı. Hasan Şaş gibi adamı harcadı. Kimsenin yanında durduğu yok. Kimseye moral verdiği yok. Kimseye güç verdiği yok. Asıl bütün bu takımdaki oyunculara köpek muamelesi yapan kendisi. Çocuklar ağızlarını açıp konuşmuyorlar. Gidince konuşacaklar. Gerets gittiği zaman kimin kime köpek muamelesi yaptığı ortaya çıkacak. Senede bir kere baş başa geliyor Fatih Terim, Hakan'ı oynatıyor, moral veriyor da Gerets ne yapıyor; Hakan'ı öldürmek isteyenlerle iş birliği yapıyor. Hakan'ı yok etmek isteyen 3-5 tane medyada kalem var, onlarla iş birliği içinde; övgü almak için. Basında kendi lehine çıkacak 2-3 satır yazı için Hakan Şükür gibi bir adamı satabiliyor. Futbolcu ona güvenebilir mi? Hasan Şaş'la Hakan Şükür'dür Galatasaray'ın şampiyonluğunda en büyük rolü oynayan adamlar. İkisinden de nefret ediyor. Niye? "Takımı, Gerets şampiyon yaptı" demiyor Galatasaraylılar; "Hasan ile Hakan yaptı" diyorlar onun için nefret ediyor Hasan ile Hakan'dan ve onları yok etmek için elinden geleni yapıyor. Galatasaray'da şu anda Hasan Şaş kenarda oturur mu? Hasan Şaş'ı koyarsın yanına da 10 tane adam koyarsın. Hasan Şaş'ı oynatmıyor.

YANAL İÇİN ERKEN
_Zico'nun yerine önerilen Ersun Yanal, önce Fenerbahçe'ye yenildi bu hafta da Bursa'dan 4 gol yedi. Yanal ve dolayısıyla Vestel fırtınası dindi mi?

Bir ay kadar evvel, Ersun için konuşmak erken demiştim. Neden? Çünkü Ersun Yanal'ın lig fikstürü çok zor maçlarla başladı. Trabzon, Beşiktaş, Galatasaray falan. Bu maçların arka arkaya kaybı Ersun'un sonu olabilirdi. Ersun Yanal takımı erken forma sokmuş olabilir. Erken forma soktuğun zaman bu aylarda düşüş başlar. Bir de Ersun Yanal'ın teknik direktörlük kariyerine baktığın zaman, hep iyi başlıyor Ersun'un takımları ama sonunu getiremiyor. Yani hep aynı görüntü var. Erken forma girip kasım, aralıkta inişe geçiş... Öbür takımlar yükselişteyken inişe geçiş. Böyle bir tablo ortaya çıkabilir. Onun için sabırlı olmak lazım. Şimdi bu tablo görünüyor olabilir ama bu hükümü vermek için erken... Çünkü Türkiye'deki futbolun kalitesi çok düşük olduğu için her maçta her şey olabilir. Bugün Fenerbahçe'yi yenersin, yarın Bursa'dan 4 yersin... O Bursa'ya da Fener 6 atar. Kötü savunmalar, kötü kaleciler ve kötü oyun... Kalitesiz oyun. Avrupa'ya çıktığımız zaman boyumuzun ölçüsünü alıyoruz. Cüceler ligi oynanıyor Türkiye'de... Cücüler ligi oynandığı zaman her takım her takımı yener. Ligin sonuncusu, 1.'sini 3-0 yenebilir. Onun için ölçü alıp, 'vay Ersun da palavra çıktı' demek yanlış. Bir de Bursa maçına baktığın zaman; 80 dakika 1-0. Son 10 dakikada Bursa'nın golleri geliyor. Yani son 10 dakikada 'ne olacaksa olsun' diye oynamışlar. Böyle oynandığı için de arka arkaya goller gelmiş, belli... O maçın normal skoru 1-0; 4-0'lık skor anormal bir oyun düzeninin sonucu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ne fark eder!   / 07-11-2006
 İş sahada bitmeli   / 18-10-2006
 Cunta yönetiyor   / 17-10-2006
 Türkiye yıkılırdı   / 11-10-2006
 Hayal kırıklığı   / 10-10-2006
 Korkuyorlar   / 04-10-2006
 Takım değişmez   / 03-10-2006
 Cesaret gelmiş   / 13-09-2006
 Yedek bile olmaz   / 12-09-2006
 Ulusoy göreve   / 29-08-2006


 
Gitsin o zaman
Şüphe ediyorum
Trabzon'da gruplaşma var
Reşat hocayla bu iş olmaz
Burnuyla mı penaltı atıyor!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Affetmedik
"Deivid ve Semih çok iyi anlaştı.
150 milyon $
Özkan Olcay: İstanbul' a yapılacak...
Gülme, güldür
Tigana ile Ümraniye' de görüşen...
Asla gitmem
Trabzon' un hocası, "Kovulma-dan...