Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Soru yok belge var
Kirli ilişkiler bu kadar göz önündeyken sorularımız hep cevapsız kaldı. Artık bu köşede belgeler olacak. İşte size belge: Müftüoğlu


Nerden başlasam bilmiyorum. Tek bildiğim sorduğum onlarca soruya hiç yanıt almadığım. Bundan sonra duyum olmaktan çıkıp gerçek olan olaylarla yüzleşmek için bu köşe artık çok daha fazla okunacak. Yapılan haksızlıkları gündeme getirip, sorularımıza mantıklı yanıtlar alsaydık, sizlerle seve seve paylaşırdım. Ama baktım ki ses seda yok ben de soru sormayı falan bırakıyorum. 27/08/2006 saat 23.42 (Maç bittikten 4 dakika sonra) MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya Sakarya maçıyla ilgili biraz da sitemkâr bir mesaj geliyor. Aradan 3-5 dakika geçtikten sonra Çulcu çok eski ve iyi arkadaşına dönüyor ve iki dost her zamanki gibi konuşup, dertleşiyorlar.


ÇULCU'NUN TELEFONU!
İlk önce Çulcu maçı seyretmediğini söylüyor. Çok ilginç... Maç oynanırken (Biri galiba apartman yöneticisi) iki dostuyla sahildeler, sohbet ediyorlar. Maçın sonucunu soruyor, 2-1 yanıtını aldıktan sonra hakemlerin performansını merak ediyor. Herkesin tahmin edeceği sözleri duyunca hiç şaşırmıyor. "Zaten bekliyordum" gibisinden laflar ediyor. Bu haftaki atamalarda kendisinin etkili olmadığını, olayların Bülent Yavuz'un inisiyatifinde olduğunu söylüyor. İlk haftanın günahsız olduğunu, atamaları kendisinin ve ekibinin yaptığını ekliyor. Önümüzdeki maçlardan sonra da her şeyin iyi şekilde değişeceğini ileri sürüyor. Maçı seyretmemesi, skoru dostundan öğrenmesi, hakemlerin F.Bahçe aleyhine yaptıkları yönetime şaşırmaması ve özellikle Bülent Yavuz'u gündeme getirmesi... Bunların hepsi ortalığı sallaması gereken önemli olaylar. Şimdi bu bilgileri çok önemli konumda olan ve çok değerli bir kişiden aldım. Mustafa Çulcu bugün belki şaşıracak ama o zat benim de 20 yıllık dostum. O da bunları Çulcu ile konuştuktan hemen sonra benimle paylaşmak istedi. Ben de bu bilgileri futbol kamuoyunun bilmesi gerektiğine inandım ve yazıyorum. Kimbilir belki de Çulcu bazı şeylerden rahatsız ve bunların bilinmesini istiyor. Yoksa kendinin, hem dostunun yanında insanlar varken saati belli, tel nosu belli, dinlenilmesi kolay telefondan böyle önemli açıklamaları kimseye yapmazdı. Bunları bir tarafa koyalım ve öteki tarafa dönelim. Hani Çulcu'nun "Olayların içinde" dediği Bülent Yavuz'un geçen hafta verdiği demecine bakalım. "Başkanlarımızdan biri bana Erol Ersoy, Serdar Tatlı, Ali Aydın'ı istemediğini söylememişti. O zamanlar ortalık bulanmasın diye bir şey söylememiştim." Yahu arkadaşlar bırakın da ortalık bulansın, herkes deşifre olsun, halkımız da gerçekleri görsün. Öyle değil mi? Bir bakalım, Hagi ile mahkemelik olan Erol Ersoy'u acaba hangi başkan istemez? Buyurun size 100 (!) puanlık bir soru. Gene Bülent Yavuz, Sakarya maçından sonra bağlandığı FB TV'de canlı yayında hakemleri topa tutuyor. F.Bahçe'nin golünü vermeyip, Sakarya'ya haksız gol verenler hakemlere veryansın ediyor. Hatta şunu da söylüyor: Tuncay'ın pozisyonu Kuddusi'ye Allah'ın hikmetidir. F.Bahçe sahada doğranırken önüne fırsat çıktı ama Kuddusi yüzde yüzlük kırmızı kartı gösteremeyerek bu fırsatı tepti. Asıl önemlisi Bülent Yavuz, "Kuddusi Müftüoğlu'nun F.Bahçe ile barışık olmadığını biliyoruz" diye bir itirafta bulundu. Şimdi bunları öne sürüp, sorular sorsak her zamanki gibi kimseden ses çıkmayacak. "Ne olacak yahu, hakem art niyetli değil, hata da yapabilir" laflarıyla konu kapanacak. Ama artık kazın ayağı öyle değil. Nasılmış bakalım.

368 KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
Orta okul değil, lise değil, üniversiteli... Yani hakemliğe başlamasına ramak kalan yıllarda 9 Eylül Üniversitesi Şehir ve Planmala bölümü öğrencisi 368 nolu Kuddusi Müftüoğlu için arkadaşları okul yıllığına neler yazmışlar, şöyle bir gözatalım. "Arkadaşımız her pazartesi sabahı sınıf tahtasını skorbord gibi kullanarak canı gibi sevdiği Cimbom'u ve Alanyaspor hakkında en ilginç bilgileri bıkmadan, usanmadan sunar." Hadi bakalım, buyurun burdan yakın. Dedim ya artık soru falan yok. Herkes yorumlarını kendine göre yapsın. Benden bu kadar.

YAZARIN NOTU: Yardımcı hakem Ekrem Kan'ın F.Bahçe maçlarındaki akıl almaz hatalarıyla dolu listesi de elimde. Şu anda onları yayınlamam için en az 2-3 sayfaya daha ihtiyacım var. Bu tezgâhları artık birilerinin bozması gerek. F.Bahçe, 100. yılında şampiyonluklar için start aldı ama karşısında da 100. yılında F.Bahçe'yi doğramaya yemin etmiş bir ittifak var. Herkesi mazlumun yanında olmaya davet ediyorum.


 
Soru yok belge var
El değmemiş lig istiyoruz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bırakın beni
Portsmouth' un bonservisine 11,...
Müjde yakın
Sarı-kırmızılı ekip, Vogel' le her...
Son sambacı
Öncelik Pascal'...
Kiki de tamam
Daha önce anlaşılama-yan yıldız...