Öncelikle oyun kurucu alınmalı Gerets, takıma mutlak şartla bir ön libero istiyor. Ön libero alınması Galatasaray'daki sorunları çözmeye yeter mi? Yani ben bu işi de pek anlamıyorum. Ona karar veriyorum. Birden bire ön libero diye bir adamı takımın en kritik adamı ilan etti, bizim medyamız ve yazarlarımız. Yani bugüne kadar Milli Takım ve Galatasaray, ön liberoyla oynayarak mı kazandı bütün başarıları? Molierre'in Cimri'sindeki konu gibi: Adam nesir konuştuğunu, edebiyat hocası tuttuğu zaman öğreniyor. "Meğer ben şimdiye kadar nesir konuşuyormuşum, öyle mi" diyor. Ön libero vardır, yoktur. Teknik direktörün oyun anlayışına göre, bir veya iki tane olur ama ön libero bir takım için hayati bir mevki değildir.
Galatasaray'ın hayati ihtiyacı olduğu adamın, oyun kurucu, playmaker olduğu meydanda. Galatasaray oyun kuramıyor. Ön libero neticede savunmaya dönük bir adam. Yani sen Tomas'la, Song'la, Tolga'yla, Orhan Ak'la, Cihan'la yaptığın savunmayı yeterli bulmuyorsun, bir tane daha adam alıp, beşli savunma, altılı savunma düşünüyorsun!
HAGİ'Yİ DE YAKTI
Ama senin hücuma dönük elamanın yok. Türkiye'nin en iyi forvetleri sende, o forvetleri oynatacak bir oyun kurucun yok. Galatasaray'ın sorunu savunmasında mı yoksa hücumunda mı? Defansa mı bir adama ihtiyacı var şu anda, yoksa ofansa mı? Bir bakın bakalım. Defansın adamları iyi, ofansın adamları iyi, ortanın adamları iyi değil. Hagi'yi yıkan orta saha oldu. Gerets'i perişan eden orta saha oldu. Bunlar bir türlü aynı, istikrarlı orta sahayı kuramadılar. Her maçta değişik orta sahalarla çıktılar sahaya, her maçta yapılan oyuncu değişikliklerinin 3'te 2'si de orta sahadan oldu. O zaman Galatasaray'ın nerede ihtiyacı? Bırakın ön liberoyu, arka liberoyu. Galatasaray'ın playmaker'a ihtiyacı var. Galatasaray'a takır takır top oynatacak bir playmaker lazım. _10 numara oynayan Carrusca ile anlaşıldığı ifade ediliyor. Arjantinli bir oyuncu bu ihtiyacı giderebilir mi? Hiçbirine inanmıyorum. İmzayı görmeden anlaşmaya inanmıyorum. Sezon sonundan bu yana bir sürü adam aldılar ama ortada kimse yok.