Gravesen yanlış hamle G.Saray'ın oyun kurucu futbolcu eksikliği vardı. Gerets bunu göremedi. Şaşırmadım, o hiç bir şeyi göremiyor Beşiktaş'ta transferlerdeki Tigana etkisi olumlu puan. Eskiden yöneticiler kadroyu kurar "Al oynat " derlerdi
Gravesen'i almayı düşünen Galatasaray sizce transferde doğru bir hamle mi yapıyor? Hangi mevkiye takviye şart? Ben Galatasaraylı futbolcularla aynı düşüncedeyim. Galatasaray'ın çok iyi bir oyun kurucuya ihtiyacı var. Ama Gerets savunma yönü ağırlıklı bir orta saha oyuncusunun peşinde. Yani işte o kötü Saidou geçen sene kahraman olunca, Saidou'suz neler olur diye düşünüyor. Hücumu değil, savunmayı düşünen bir transfer. Çünkü Galatasaray'ın fazla parası yok. Galatasaray, Gravesen'i alırsa başka oyuncu alamaz. Yani tek atımlık barutu var. Bu tek atımlık barutu nerede kullanacak? Galatasaray'ın niyeti de ortaya çıkacak. Geçen sene Galatasaray'ın sorunu savunmada değil, oyun kurucu yokluğundandı. Gerets'in bunu görememesine şaşmadım. Çünkü Gerets hiç bir şeyi göremedi. Yönettiği Galatasaray maçlarında oyunu bu kadar kötü okuyabilen bir teknik direktör çok az vardır. Onun için şaşırmıyorum da. Gerets kendini emniyete almayı düşünüyor. G.Saray'a daha iyi futbol oynatmayı düşünmüyor.
TİGANA AĞIRLIĞI _ Beşiktaş'ın gelecek sezon için hazırlıklarını nasıl görüyorsunuz? Bunları konuşmak için henüz erken ama Beşiktaş'taki bir Tigana etkinliği olumlu puan. Bu seneye kadar Beşiktaş'taki yeni sezon çalışmalarını yöneticiler yapardı. Ve teknik direktörün önüne hiç bilmediği, tanımadığı, fikrinin dahi olmadığı bir kadro koyarlardı. "Biz bunları aldık al bunlarla oyna" derlerdi. İlk defa bu sene teknik direktör kadronun oluşmasında ağırlığını koydu. Yani giden futbolcularla, gelenlerde Tigana'nın etkisi var. Bu olumlu bir netice. Bu görüntü işe, sahalara nasıl yansıyacak hazırlık maçlarını beklemek lazım.
_ Trabzonspor'da Lazaroni'nin gelişini bir çok kişi eleştirdi. Siz Brezilyalı hocanın gelişini nasıl karşıladınız? Ben de şaşırdım Lazaroni'yi niye getirdi Trabzon. Lazaroni'nin kariyerinde pek parlak bir başarısı yok. F.Bahçe'deki hali de meydanda. Ama kulüplerde şöyle bir kanı var "Hiç olmazsa Türkiye'yi tanıyor" Lucescu'nun adının da bu kadar çok geçmesinin nedeni bu.
TRABZON ŞAŞIRTTI Zannedersiniz ki Türkiye Dünya'nın en zor tanınan, en zor anlaşılan, en kompleks, en karmakarışık memleketi. Bu yüzden adamın Türkiye'yi tanıyor olması birinci seçim sebebi. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu kadar genç, başarıları parlak bir çok hoca varken dünyada, kariyerini üstelik de bir başarı olmadan kapatmaya hazırlanan Lazaroni'nin Trabzonspor'a getirilmesine çok şaşırdım ben. Bu işleri menajerler tezgahlıyor.