Fenerbahçe'den teklif aldığını belirten Ailton, kilolarını çocukken fazla süt içmesine bağladı İlk maçta kendini beğendiğini söyleyen Kleberson "Beşiktaş'a gelmek çok doğru bir karardı" dedi
***
Yardıma geldik
Fenerbahçe'den teklif aldığını belirten Ailton, kilolarını çocukken fazla süt içmesine bağladı İlk maçta kendini beğendiğini söyleyen Kleberson "Beşiktaş'a gelmek çok doğru bir karardı" dedi.
Beşiktaş'ın iki yeni Brezilyalısı Ailton ile Kleberson, dün ortak bir basın toplantısı yaparak merak edilen tüm sorulara cevap verdiler. İlk sözü Ailton aldı. Beşiktaş'a gelmeden önce Zago'dan bilgi aldığını söyleyen Brezilyalı "Bundesliga'da 28 gol atarak gol kralı olan üç yabancı futbolcudan birisiyim. Şu an yüzde yüz hazır değilim ama benim buraya geliş sebebim gol atmak ve takımıma şampiyonluk duygusu yaşatmak. Bunun içinde en kısa zamanda hazır olacağım" yorumunu yaptı.
BEN NOUMA DEĞİLİM Pascal Nouma dahil hiç kimsenin yerini almak bir niyeti olmadığını söyleyen Ailton, "Yedi yıl Almanya'da insanların gönlünü almayı bildim. Burada bir başkası gibi olmaya niyetim yok. Beşiktaş ile üç yıl daha sözleşmem var. Kulübüm benden memnun olmaz benimle devam etmek istemezse o zaman bir başka takımda futbolu bırakabilirim. Futbolu Beşiktaş forması ile bırakmak isterim. Ama ne kadar oynayacağım kulübüme bağlı" diye konuştu.
DAUM'U TANIMIYORUM F.Bahçe'den daha önce teklif aldığını ama W.Bremen'in kendisini bırakmadığını söyleyen Ailton, Daum için de "Hiç karşılaşmadım. Ama iyi ve akıllı bir antrenör olduğunu biliyorum" dedi. Brezilyalı oyuncu, fazla kilolarıyla ilgili olarak da "Almanya'da gol kıralı olduğum zaman da bu kilodaydım. Kilolarımın fazlalığına gelince, annem bana küçükken çok süt içirdiği için kilolu gösteriyorum" ifadesini kullandı.
ÖNCE EŞİMİ GÖNDERDİM Önlibero olarak transfer edilen Kleberson, Beşiktaş'ı tercih etmesinde eşinin büyük rol oynadığını söyledi. Brezilyalı yıldız, "Ailton gibi bana da yurt dışından gelen teklifler vardı. Kararımı vermeden önce eşimi İstanbul'a gönderdim. Buradaki sıcaklığı ve İstanbul'u görünce eşim hiç düşünmeden Beşiktaş'ın teklifine evet dememi istedi. Ben de çok doğru bir karar verdiğim kanısındayım" diye konuştu.
ŞAMPİYON OLACAĞIZ Beşiktaş'ı kurtarmaya değil, takıma yardımcı olmaya geldiğini belirten Brezilyalı şöyle devam etti: "Bütün orta saha futbolcuları gibi forvete gol attırmaya çalışacağım. Denizlispor maçında kendimi ve takımın ortaya oyduğu performansı beğendim. Birbirimizi tanıdıkça daha iyi maçlar çıkaracağımıza inanıyorum. F.Bahçe iyi takım ama biz onları geçerek şampiyon olacağız." Fatih DOĞAN