Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
2. Borsa çıkarması

Kasasından para çıkmadan sermayesini 40 milyon YTL'ye yükselten Beşiktaş, ikinci halka arzı düşünüyor. Planlanan olursa, kasaya 15 milyon dolar girecek.


Beşiktaş'ta kaynak yaratma arayışları doludizgin sürüyor. Külüp önce sponsorluk ve reklam gelirlerini artırmak için harekete geçti, ardından da halka açık şirketi Futbol AŞ'yi güçlendirmek için ilk adımı attı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, şirketin sermayesini 2 milyon YTL'den bedelsiz olarak artırılmak suretiyle 40 milyon YTL'ye çıkarttı. Şirketin ana ortağı olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği, bu sermaye artırımında şirkete nakit para koymadı.

Şirket Güçlendirildi

37.8 milyon YTL'lik sermaye artırımının 18 milyon YTL'sini hisse senedi ihraç primleri, 13 milyon YTL'sini olağanüstü yedeklerden, ve 6.8 milyon YTL'sini de özsermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılayacak. Beşiktaş Futbol A.Ş, artık 40 trilyon sermaye sahip olan bir şirket halini almış olsa da; bu, para konulmadan gerçekleştirilen bir sermaye artırımı olduğu için şirketin borsadaki değerini artırmayacak.

%15'i Daha Açılacak
Şirketin bugün 46 YTL olan hisse fiyatı da sermaye artırımı oranında bölünecek. Borsa kulislerinde, aslında bu sermaye artırımının perde arkasında yeni sezonda şirketin kaynak yaratmak için ikinci bir halka arz düşüncesinin yattığı konuşuluyor. Şimdi Beşiktaş'ın ikinci bir borsa çıkarması ile şirketin yüzde 15'inin daha halka açabileceği belirtiliyor. Bu yolla da şirketin ana ortağı olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün bugünkü değerler üzerinden hesaplanırsa kasasına 15 milyon dolar civarında bir parayı koyabileceği ifade ediliyor.

Yavuz BARLAS


Bosque bize Figo'yu getir
Her yerde oynarım
Biscan'ı getiririm
Görüşelim başkanım
Beşiktaş'ın Güven'i geldi
Ünlü Volkan hastanede
Fedakâr doktor işbaşında
Hayallerime ara verdim
Hata yapmak yok
Kombineler satışta
Beşiktaş Günlüğü
 
Rıza' nın kırmızı çizgileri
Sergen' in şu andaki durumu, sırat köprüsünde yürümeyi andırıyor. Ya...
Beşiktaşlı duruşu
Maillerin yanı sıra yolda gören okurlar da Beşiktaş Cola Turka' yı...
Bir sambacı gidici
Yeni sezonda F.Bahçe' nin...
Fener pimi çekti
Sarı-lacivertli yöneticiler,...
Sen neymişsin be abi
FIFA ile görüşecek olan G.Saray' a...
Aslanım Solari
Arjantinli yıldız ile prensipte...
Tolga gidiyor
Trabzonspor 2 milyon 800 bin...
D' Haene sorun değil
"Petkoviç ve D' Haene sorun"...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu