Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
F.Bahçe gerçeği

Ligden sonra kupa maçları da oynandı. İlk devre kapanmış oldu. Otoriterler, istatistikçiler ve kamuoyu senenin en iyi takımının F.Bahçe olduğunda hemfikir. Koca Türkiye'de yalnız bir kişi Denizli'nin F.Bahçe'den daha iyi olduğunu söyledi.. O da G.Saray Teknik Direktörü Hagi. Lucescu abisinin izinden gidip F.Bahçe düşmanlığı yapacak ya komik olduğunun farkında değil. Şimdi Hagi'ye soralım. F.Bahçe dışında hangi maçta takımına iyi top oynattın? Çoğu maçta kendi taraftarını da fıtık ettin. Teknik adamlıkta yenisin. Romanya Milli Takımı'ndan sonra Bursa'dan da kovuldun. Kendi işini yapacağına F.Bahçe'ye sataşıyorsun. Denizli, Fener'den iyi takımmış. Nasıl bir komplekstir bu?

***

Hagi ve onun gibi düşünenler (varsa) bir kenara, F.Bahçe gerçekten birkaç maç dışında izleyenleri evlerine memnun yolladı. Geçen gün özellikle Rize maçının ikinci yarısıyla Beşiktaş va G.Saray maçındaki puan kayıplarının nedenlerini yazmıştım. Bu takımın kimyasında geriye çekilip skoru korumanın olmadığını ve de korkaklığın hiç yakışmadığını belirtmiştim. Acılar çekmedikçe, dikenli yollardan geçmedikçe başarılı olmak mümkün değil.

***

Daum sezon başında tüm yıldızlarından faydalanmak istedi. Hooijdonk, Tuncay, Alex, Ümit, Nobre, Serhat'ı aynı anda değerlendirdi. Yapmak istediklerine haliyle hemen cevap alamadı. Tuncay ve Serhat'ın kanatlarda kullanılmasına şiddetle karşı çıkanlar şimdi atakların ve gollerin çoğunda kanat kombinasyanlarının etkili olduğunu gördükçe ne düşünüyorlardır? Daum ısrarla inandığı sistemin üstüne gitti. Solda Ümit ve Tuncay, sağda Serkan, (Kemal), Mehmet Yozgatlı ikililerinin çizgide neler yaptıklarına, topu rakip kaleye nasıl taşıdıklarına her maç şahit oluyoruz. Bunlar kasaptan, bakkaldan satın alınmış ya da sahada kendiliğinden oluşmuş organizasyonlar değil. Bu takımı ben de şampiyon yaparım diye sığ şekilde eleştiri getirenlere tek bir sözüm var. Yapamazsınız. Bu iş sizin yazdığınız, çizdiğiniz kadar kolay değil. Ümit'ten sol bek, Trabzon'dan forvet arkası ve sağ dış oyuncusu olarak alınan Aurelio'dan ön libero yaratamazsınız. Bunlar yapılırken şiddetle karşı çıkmadınız mı? Bunları yapabilmeniz için Daum olmanız gerekir. Fenerbahçe komple bir takım oluyor, her geçen gün dev adımlar atıyorsa Daum'un payı yoktur demek benim futbol mantaliteme uymaz. Yukarıda bahsettiğim puan kayıplarının yaşandığı maçlarda Daum'u en ağır şekilde eleştirmiştim.. Daum sezon sonunda büyük ihtimalle gidecek. Çünkü adam bıktı. Ama şampiyonluğu kazandıktan sonra Fenerbahçe tarihinde altın harflerle yerini alacaktır. O sayfaları koparmaya kimsenin gücü yetmez. Çünkü tarihe geçenler her zaman hak ettikleri yerde (iyi ya da kötü) kalmaya mahkumdur.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İki haftada getirin
Daum, ilk yarı kritiği ve transfer...
Merdiven bahane
Galatasaray' ın golcüsü Necati,...
Öncü deprem
Sergen, Demirören-Oktay ve...
Yattara skandalı
Antwerp' teyken hocasının fiyatını...