Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Polis değil jandarma

Hafta sonu oynanacak Trabzonspor- Fenerbahçe derbisinde olay çıkmaması için dün bir uyarı yapmış ve "5149 Sayılı Yasa yürürlüğe girme aşamasındayken iki tarafın holiganları da yakından izleniyor, dikkat" demiştik.. Dün Menderes Obay isimli bir Fenerbahçe taraftarı beni aradı. Belli ki Genç Fenerbahçeliler'dendi. Abi, biz Trabzon'a gidiyoruz. Hem de bu kez 45 otobüsle gidiyoruz. Sen güvenlik güçleri görevlerini iyi yapsınlar' diyorsun. Ama biz polisten değil, jandarmadan yardım bekliyoruz. Bizi Jandarma korusun istiyoruz" dedi. "Otobüsler döner bıçakları ve sopalarla mı dolu olacak Menderes?" diye sordum.
"Yemin ederim otobüsler temiz olacak Altan Abi" diye devam etti, "Biz nasıl ki belli sayıda taraftarı kontrol edebiliyorsak Trabzon'da da Paşa (Trabzonluların lideri) belli sayıda taraftarı kontrol ediyor. Paşa'yla konuştuk, o da olay çıkmaması için ortamı temiz tutmaya çalışacak. Ama Trabzon'un Fener nefreti ortada. Birkaçı çıkar otobüslere taşla saldırırsa ne yapacağız? O yüzden jandarmanın korumasını istiyoruz.. Altan Abi basın da olayları tahrik etmemeli. Ali Şen geçen gün Lig TV'de Aygün olayını anlattı. Aygün'ün yaralanmadığını, kendisinin başını sardırdığını esprili bir şekilde anlattı. Ama bu olay bile Trabzonluları tahrik ediyor. Maçtan hemen önce böyle bir şeyi neden anlatıyor ki Altan Abi?" diye de sözlerini tamamladı Menderes Obay. Gerçi o programı ben de seyrettim ve Ali Şen'in "Trabzonlular'la Fenerliler kolkola maçı seyretmeli" dediğini de duydum. O yüzden Şen'in ortamı germek istediği düşüncesinde değilim.. Bunu da ara not olarak ileteyim.. Fenerli taraftarın bir isteği daha vardı. O da kendilerinin oturacakları yerle Trabzonlu seyircilerin arasındaki tampon bölgenin mümkün olduğu kadar fazla olmasıydı.. Bütün Türkiye milli maça kenetlenmişken Trabzon-Fener maçını şimdiden gündeme getirmemin tek nedeni bu kez olay çıkmaması için gereken tüm önlemlerin alınması. Fenerli ve Trabzonlu taraftarlar aralarında olay çıkmaması için konuşuyorlar. Bu konuşmayı şimdiye kadar Trabzonlu ve Fenerli yöneticiler yapmadılar. Asıl onlar sorumluluk duymalı ve olay çıkmaması için taraftar liderlerini uyarmalı. Bu uyarıyı yaptıklarını da kamuoyuna duyurmalılar. Fenerbahçe taraftar liderleri Jandarma bizi korusun" isteğindeler. Polise oranla daha doğru bir seçenek jandarma.. Trabzon küçük bir şehir.. Polis oradaki taraftarla karşı karşıya gelmek istemeyebilir. Ancak Fener taraftarı da jandarmadan güç alıp karşısındaki seyirciyi tahrik edecek slogan atma yoluna girmemeli. Bu kez iki taraftar topluluğu da birbirinin anne-babasına küfretmek yerine takımını desteklemeli. Yoksa.. Yoksa, bir kez daha altını çizerek söylüyorum, bu holigan düşüncesinin statlardan uzak tutulması için çok ağır yaptırımlar uygulanacak.. Bizden uyarması..


 
Polis değil jandarma
İspanya neden yok?
Duvar yazısı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Vakti geldi
Daha önce idmanlarda ve maçlarda...
Hakan Şükür' e çok özel...
Sözleşlemesi sezon sonu bitecek...
Daha ne olsun?
İbrahim Akın, Ümit Milli Takım' da...
Önemi tescillendi
Tansiyonu düşürmek için başkan...