Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
Bravo Cihan

Galatasaray her geçen hafta oyun kalitesini yükseltiyon. Önce genç teknik adam Gheorghe Hagi'yi tebrik etmek gerekiyor. Çok şüphesi olan beni de inandırmaya başladı. Bu lig Fener'in değil. Galatasaray 4 yıl önceki dominant takım olma yolunda ilerliyor. Bunu her geçen hafta hissediyoruz. 100'üncü yıl törenleri muhteşem başladı. Yönetimi de ayrıca tebrik ederim. Bu atmosferde futbolcular maçın motivasyonundan uzaklaşabilir mi diye soruyordum ki, 6'ncı dakikada Necati'nin golüyle uyandım. Özellikle ilk 45 dakikada Galatasaray sahanın efendisiydi. İstendiği anda topu hızlandırdı, istediğin anda yavaşlattı. Kanat akınları özellikle H.Ünsal, Ergün ve Baliç üçlüsü Kayserispor'un sağ kanadını eleğe çevirdiler. İlk yarı sadece 2 golün olmasının tek sebebi, son vuruş noktalarındaki beceriksizlikti. Sadece sol kanat oyuncularını mı öne çıkarmalıyız? Hayır, Cihan tek kelimeyle muhteşem oynadı. Yabancısı olduğu mevkide Cihan 6 hafta içerisinde inanılmaz mesafe katetti. Dünkü görüntüsü çağdaş bir savunma oyuncusu portresi idi. İlk golü adeta yarattı. Rastgele orta yapmayıp topu Necati'ye nişanladı.

Hagi'ye dost tavsiyesi...
Hagi'ye bir dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Malum Ramazan ayındayız. Galatasaray her sezon bazı arkadaşlar oruç ayında futbolcu kimliklerini unuturlar. Milyonlarca taraftara karşı olan sorumlulukları, inançlarının gerisinde kalabilir. Galatasaray'ın fikstürdeki zor maçları bundan sonra başlıyor. Hagi, "O bazı arkadaşlara" futbolcu olduklarını uygun bir dille anlatmalı. İkinci yarı başlarken Ümit Karan'ın sahaya yürüdüğünü gördük. Normalde Hakan Şükür çıkmalıydı. Ancak Hagi 2 gol atan Necati'yi çıkarıp Hakan'ın sezonluk olağan krizine girmesini önlemeye çalıştı. Hagi burada da doğru yaptı. Galatasaray çok iyi oynadı. Ancak bunu abartıp pembe hayaller görmemeli ve daha çok çalışmalı. Çünkü karşılarında dün rakip diye bir şey yoktu. Bu Kayserispor'un toparlanması çok zor. Allah Hikmet Karaman'a yardımcı olsun. İkinci yarıda Kayserispor'un çözülmesiyle olması gereken fark gerçekleşti. Cihan'ın mükemmel oyununa orta alanda Saidou ve Ergün de eşlik ettiler. Savunmada Tomas ve Song nasıl uyumluysa, orta alanda da Ergün ve Saidou en uygun ikili. Hagi bu dizilişte ısrar etmeli.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Lyon kuralları
Şampiyonlar Ligi' nde yarın Lyon...
Muhteşem Galatasaray
1905 yılında Mekteb-i Sultani' de...
Milat Fener maçı
Trabzon' da iyi futbol oynamasına...
Trabzon' a çelme: 1-1
Liderlik koltuğundaki F. Bahçe' yi...