Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
Fener'e teşekkür!..

Galatasaray dün hem 100. yılını kutladı, hem de Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu kanıtladı. Öyle skora bakıp da aldanmayın. Bu maç Türkiye Ligi tarihinin en farklı maçı olabilirdi. Galatasaray iki düzine bile gol atabilirdi. Maç boyunca bir gerçek daha ortaya çıktı ki, o da bu yıl Türkiye Ligi'nin çok zayıf olduğu. Kayserispor bırakın Süper Ligi, İkinci Lig'de bile tutunamaz. Maçta doğru-dürüst tek pozisyonu yok. Golü de tümüyle rastlantı. Galatasaray'da Saidou ve Tomas diye iki futbolcu var. Bunlar gerçekten dünyanın her takımında oynarlar. Galatasaray, Fenerbahçe'ye teşekkür borçlu Tomas'ı bıraktı diye. Popescu'dan bu yana Galatasaray'ın savunmasına yaptığı en isabetli transferi.
Conceiçao iyileşince Saidou'nun yerini alabileceğini hiç zannetmiyorum. Bu arada Hagi'yi de alkışlamak gerekiyor. Cihan'dan birinci sınıf bir sağ kanat savunma oyuncusu yaratmış. Dün Cihan herkese parmak ısırttı. Ersun Yanal'ın dikkatlerine sunulur. Eğer Galatasaraylı oyuncular Hakan Şükür'e gol attırmaya bu kadar çabalamasalar ve Baliç topu her fırsatta kaleciye nişanlayacağına ağlarla buluştursa Ali Sami Yen Stadı tarihi günde tarihi bir farka sahne olurdu. Galatasaray bir ya da iki transferle yeniden geçmiş günlerine çok kolay dönebilir. Takımın iki yıl yaşadığı sarsıntıyı bu kadar kısa sürede atlatması Galatasaray camiasının büyüklüğünden kaynaklanıyor. Kavga etmek yerine kenetlenmeyi tercih eden Galatasaraylılar bu başarılı takımın mimarıdır. 100. yıl kutlamalarına gelince, dünkü şölenin Galatasaray'a hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum. Ama Batı'ya açılan pencerenin çok daha görkemli çok daha içinden doğduğu bilim yuvasına yakışır bir biçimde düzenlenmesi gerekirdi. Sanki Galatasaray'da son iki yıl varmış, öncesi yokmuş gibi düzenlenen törende gözlerimiz başta Sayın Faruk Süren'i ve onun Galasaray'a armağan ettiği Süper Kupa ve UEFA Şampiyonluk Kupası'nı aradı. 100 yıllık tarihte bunlar çok önemli kilometre taşları. Hoş bunları yok saymaya kimsenin gücü yetmez ama bunların ön plana çıkması bütün G.Saraylılar'ı daha fazla sevindirecekti. Ama ne yapalım bu kadarına da şükür.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Lyon kuralları
Şampiyonlar Ligi' nde yarın Lyon...
Muhteşem Galatasaray
1905 yılında Mekteb-i Sultani' de...
Milat Fener maçı
Trabzon' da iyi futbol oynamasına...
Trabzon' a çelme: 1-1
Liderlik koltuğundaki F. Bahçe' yi...