Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
Taşlarla oynayınca

Del Bosque başına dert almayı seviyor. Tam orta saha oturmaya başlamış, Sakarya maçından iyi sinyaller gelmiş, hoca bunun keyfini süreceğine başlıyor taşlarla oynamaya. Hafta başında "Aman babacan takımla oynama" derken, kastettiğimiz buydu. Dün onbire baktık, şaşırdık. Okan yok, Carew yok, Sergen yok, İbrahim Akın solda değil, ileride. Ahmet Yıldırım, Ahmed Hassan, Juanfran, Tayfun ilk kez ortada birlikte. Böyle önemli bir maçta, böyle riske girmeye ne gerek vardı, bilmiyorum.
Maçtan bir gün once basın toplantısında, "Rakibi küçümsemeyeceğiz" diyen Del Bosque, dediğini yapmamış ve küçümsemişti anlaşılan. Taşları yerinden oynatmıştı yine. Sürprizlerden Ahmed Hassan ilk 45 dakikada sağ çizgide hiç durmadı, hep içeri deplase oldu. Juanfran solda koşmak şöyle dursun, yürümedi bile. Bu haliyle bırakın solda oynamasını, kalede durması bile zor! İbrahim Akın ileride şaşkın ördek gibiydi. Aldığı her topta geri döndü. Bu sürprizler Beşiktaş'ın oyun düzenini alt üst etti.
Maç başladı ama sadece Bodo oynadı, Beşiktaş koca 45 dakika seyretti. İkili mücadeleleri kazanan onlar, kanatları kullanan, adam ve alan paylaşan, kısaca futbolun gereğini yapan hep onlardı. Başta Berg olmak üzere bindirdikçe bindiriyorlar. Gol geldi gelecek, tedbir yok. Ali Güneş ve İbrahim Üzülmez, kanatlarını doğru dürüst savunamıyorlar. Biraz Tayfun, biraz Ahmet Yıldırım ve Ronaldo ile ayakta kalıyor savunma. İleride de Pancu'nun gayretleri var. Bekliyoruz Juanfran çıkar, İbrahim Akın sola döner, Sergen girer ve Beşiktaş topla biraz daha fazla oynayıp rakibin hızını keser diye. Ama boşuna. "Geliyorum" diyen gol 19. dakikada Del Bosque'nin bir gün önce dikkat çektiği Berg'in ayağından giriyor filelerimize.. Ve devre de böyle bitiyor.
Maçın kader anı 57. dakika... Juanfran çıkıyor, İbrahim Akın yerine dönüyor, Sergen de forvete geçiyor. Taşlar yerine oturuyor. Devre arasında fırçayı yiyen Ahmed Hassan çizgiden ayrılmıyor. Ahmet Yıldırım ve Tayfun hücuma destek veriyor, kısaca Beşiktaş daha iyi oynuyor. Bu toparlanma meyvesini
86. dakikada veriyor. Ahmed Hassan'ın golüyle Kartal tur kapısını açıyor.
Kendi sahasında 10 lig maçında sadece 3 galibiyeti olan Bodo, neredeyse Beşiktaş'ı yenecekti. Del Bosque'nin ve futbolcuların bu skordan ders almaları şart. Bu rakibi küçümserlerse İnönü'de sıkıntı çekerler.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

İşte şeytanın pabuçu
Sparta Prag' ı mıhlayan Hooijdonk,...
Kuleler ışık saçacak
Cimbom' un iki kulesi Hakan Şükür...
Kayaya Çarptılar
Norveç Ligi' nde kümede kalma...
Turist gitmek varken: 3-2
İlk yarıyı 2-0 kapatan, 69’da...