Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Süper toto
Şans topu
Buz gibi futbol

Öyle bir ülke ki, her on dakikada bir yağmur yağıyor. Buz gibi bir hava, içinize işliyor. Gönül isterdi ki, bu soğuk ülkeden, sıcacık bir galibiyet sevinci ile dönelim. Ama bir takım düşünün; her maçta mutlaka gol yesin.. İşte o takımın adı Beşiktaş. Ağlarında top görmediği maç yok son zamanlarda. Bir kopyasını da Bodo'da yaşadık..
UEFA Kupası maçları, en az G.Saray maçı kadar önemli. Maalesef yıldızlar kulübede, diğerleri ise sahada! Bu nasıl bir Beşiktaş. İki topu bir arada yapamaz mı koca Beşiktaşlı futbolcu? Juanfran sanki sahte okey! Geldiğinden bu yana futbolun hanım efendisi gibi. Böyle futbol oynanmaz.
Bodo, maç başladıktan 25 dakika sonra en az 5 pozisyon buldu, 30 faul yaptı. Beşiktaş'a bakıyorum, 3 pası bir arada yapamadıkları gibi, bir tek faul bile yapmadı. Futbolda hırs yapacaksın, mücadele edeceksin. Futbol o zaman seninle barışık olur. Beşiktaşlı futbolcular hala uyanmamışlar galiba. Bu forma, bu kadar ucuz değil beyler. Beşiktaş yerden oynasa, 3-5 pası bir arada yapsa, Bodo takımı deli danalar gibi şaşar kalır. Zaten Ahmed Hassan'la gelen gol sonrası kalan dakikalarda bocaladılar.

Juanfran ayakta duramıyor

Beşiktaş İstanbul'da turu geçer, bundan kuşkum yok. Zaten Beşiktaşlı futbolcular bu lekeyi temizlemezlerse, tarih onları temizler. Beşiktaş'ın yediği gole bakıyorum; Juanfran ayağını doğru dürüst kaldırsa, rakibinin pozisyonunu bozacak. Ama ayağını kaldıracak hali yokken, o görev alabiliyor.
Del Bosque defansın orta blokunu, bir de orta sahanın ikilisi hakkında net kararını artık vermeli. Bu takım bir şablon kazanmalı. Takımın kimyası ile bu kadar oynanmaz.
Futbolda kazanmak da, kaybetmek de var. Oynarsın, yüreğini sahaya koyarsın, kaybedersin, herkes seni alkışlar. Ama dünkü maçın mantığı nedir? Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş'ın burada alacağı galibiyet, taraftara ve takıma moral olacaktı. Del Bosque Türkiye'yi herhalde tam anlamı ile tanıyamamış. Veya tanıtmamışlar.
Belki Galatasaray maçının çok önemli olduğunu vurgulamışlardır ama Avrupa'da da başarıya ihyitaç olduğunu iyi bilmeli. İnönü'de bu tur elbet geçilir ama Galatasaray maçı öncesi görünen tablo endişe vericiydi. Umarım endişelerimizin yerini, İnönü'deki randevu da gülümsemeler alır. Çünkü bütün camianın buna ihtiyacı var.


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

İşte şeytanın pabuçu
Sparta Prag' ı mıhlayan Hooijdonk,...
Kuleler ışık saçacak
Cimbom' un iki kulesi Hakan Şükür...
Kayaya Çarptılar
Norveç Ligi' nde kümede kalma...
Turist gitmek varken: 3-2
İlk yarıyı 2-0 kapatan, 69’da...