Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
3'te 2 eleriz


Trabzon maça fırtına gibi başladı. 26'da Javi Gonzalez, topu kendi kalesine yuvarladı: 1-0. 2 dakika sonra M. Yılmaz sahneye çıktı: 2-0... 69'da Gökdeniz skoru 3-0'a taşıdı. Herkes tarihi fark beklerken, Trabzonspor durdu; Athletic Bilbao vurdu. İspanyollar 7 dakikada 2 gol birden attı. Bir penaltımızı vermeyen İskoç hakem, resmen Trabzon'u yaktı... Tur umudumuz Bilbao'ya kaldı... Hızlı forvetlerimizle, biz onları orada yeriz.

***

Turist gitmek varken: 3-2

İlk yarıyı 2-0 kapatan, 69’da 3-0’ı bulan Trabzon, Bilbao önünde rehavete kapılmanın cezasını 7 dakikada kalesinde gördüğü iki golle çekti. UEFA’da gruba kalmayı hedefleyen bordo-mavili ekip turu zora soktu.

Trabzonspor Avni Aker'de dün Athletic Bilbao'yu 3-2'yle geçerken buruk bir sevinç yaşadı. Oysa her şey çok güzel başlamıştı. 26. dakikada, Gökdeniz'in ortaladığı topta kaleci Aranzubia'nın parmaklarından gelip Gonzalez'in ayağına çarpan topla ağları buluvermişti. Sevinç işte böyle başlamıştı. Sahanın her yerinde pres yapan, rakibe boş alan bırakmayan Trabzon, bir anda rakibini şaşkına çevirmişti. 28'de Mehmet sahneye çıkıp Fatih'in ceza yayından vurduğu sert şutta Aranzubia'dan dönen topu affetmedi: 2-0. Tribünlerde bu golle daha da coştu. Türk bayraklarıyla, Trabzonspor bayrakları birlikte dalgalandı ve tribünler bayram yerine döndü. İlk yarı Trabzon'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya daha diri girdi Trabzonspor. Trabzon 69. dakikada Hüseyin'in ara pasında Gökdeniz ile ağları bulunca herkes biribirine "Tamam, iş bitti" dedi. Öyle ya skor 3-0'dı. Nasıl coşmasın ki tribünler. Bilbao'nun teknik direktörü Valverde, panik yaşadı kulübede. Değişiklik üzerine değişiklik yaptı. 73'te D'Haene'nin bir anlık hatasından faydalanan Gurpegui'nin golüyle umutlandı. Peri masalı gibi giden o coşkulu dakikalar, 80. dakikada bu kez Del Horno'nun golüyle yerini sessizliğe bıraktı. Tribünler kısa sürede toparlanırken, takım da gol arayışına devam etti. Augustine'in girişi de gol getirmedi. Trabzon İnter, Aston Villa, Barcelona, Liverpool gibi devleri devirdiği Avni Aker'de bu kez de Bilbao'yu yıktı. Ama bu galibiyet, İspanya'da Trabzonspor'a yeter mi? Trabzonspor'un deplasmanda daha iyi oynaması yüreğimize biraz su serpiyor.

YILMAZ ŞENOL

Statta sanki milli maç vardı
Bal gibi penaltı gitti
Nasıl Oynadılar
Tolga kulübeyi terk etti
Maçtan Notlar
 
Tur yine de gelecek
Trabzonspor, Athletic Bilbao' yu 3-2 yenmesine karşın turu zora...
İşi zora soktular
Oysa Trabzonspor oyuna o kadar güzel başlamıştı ki 70.dakikada skoru...
İşte şeytanın pabuçu
Sparta Prag' ı mıhlayan Hooijdonk,...
Alex Rolex gibi
Alex için vakit nakit. Bu yüzden...
Kuleler ışık saçacak
Cimbom' un iki kulesi Hakan Şükür...
Cesuryürek
Ligin ilk 5 maçında kadroyu...
Kayaya Çarptılar
Norveç Ligi' nde kümede kalma...
Bu hesapta yoktu
Beşiktaş' ın kaledeki güvencesi...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.