Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Ana Sayfa  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bosque doğru adreste

Del Bosque büyük ustadır.. İyi de satranç oynar! Altyapısından başlayarak dünya takımı olan Real Madrid'te teknik direktör olmak her babayiğidin harcı değildir. Bu "tonton" adam Del Bosque'nin bilgisinden şüphemiz yok. Beşiktaş'a alınan futbolcuları satranç oynar gibi kullanacak ve her birini yerine öyle bir oturtacaktır ki, kimsenin şüphesi olmasın.
Del Bosque'nin bugün İspanya Milli Takımı'nın başına geçmesi bekleniyorsa, bunlar spekülasyon değil, gerçeğin ta kendisidir. Ama Beşiktaş'ı seçmiştir. Beşiktaş'ta da başarıyı yakalamak mecburiyetindedir. Hiç kimse böylesi bir kariyere imza atmışken, üçbeş kuruş için kendisini bitirecek bir oluşum içine girmez. Bosque, dünya futbolunda daha çok işler yapacak kadar dinamik ve tecrübeli.
Beşiktaş'ta ne yapacağına gelince; disiplini ve çalışması ile öncelikle futbolcularına özgüven verecektir. Zaten futbolcular böyle bir hoca ile çalışmanın zevkini de, inancını da yaşayacaklardır.
Beşiktaş'ta gerekli transferler yapılmış mıdır? Belli kısımlar için evet; ama tamamına ise hayır! Öncelikle çok çok iyi bir santrfora ihtiyaç vardır. Bununla birlikte Pancu giderse yerine iyi bir yabancı ve de takım içinde hem yönlendirici kapasitede joker bir isime ihtiyaç var.
Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay transfer döneminde iyi çalıştılar. Fakat bana, işlerinin bittiğini asla söymesinler.. Yıldırım Demirören çok iyi ve kendisini kanıtlamış, tribünleri coşturacak biri siyahi, biri de Avrupalı iki transfer yapacak. Demirören bu transferleri bitirerek topu Del Bosque'ye atacak.
Gel gelgelelim Kıvanç Oktay'a.. Oktay; futbolcusunu mükemmel motive eden, dertlerini çözebilen ve maç gününe dek onlarla birebir yaşamayı bilen performans arttırıcı bir futbol şube sorumlusudur. Ayrıca iş bitirici, transferlerde acımasız ve akıllı bir politikacıdır. Tüm bu yetenekleri ile camiasına faydalı olan iyi bir yöneticidir.
Beşiktaş'ın geniş bir kadroya ihtiyacı vardır. Süper Lig ve kupanın yanında UEFA'da bir tur geçtikten sonra, bu kupanın lig usulü oynandığını düşünürsek, Beşiktaş'ın en az 30 kişilik bir kadroya sahip olması gerekir. Taraftarlarla sık sık görüşüyorum; herkes bir mutluluk bir memnuniyet içerisinde. Ama onların da Yıldırım başkanlarından yıldırım bir operasyonla yakın zamanda yeni transferlerin müjdesini bekledikleri bir gerçek.
Del Bosque bu Beşiktaş'la hem çok işler yapacak, hem de Beşiktaş'ı Avrupa'da da başarıya ulaştıracaktır. Çünkü o bir usta, bir marka ve doğru adreste..


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.Ş.

Sambaya davet
Leandro Silva da geldiğinde,...
Junior Bayramı
Yönetici Gökşen' in, kulübüyle...
Yıldızlara nato freni
İtalya ve Almanya' da görüşmelerde...
Dişine Göre
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi 2.